Account
Logo
Zoeken
9 °C

Wâldrock 2005 in woord en beeld

zo 5 juni 2005, 18.26 uur

BURGUM - De beste stembanden in de heavy-metal is bijna drieënzestig en zaterdag zong hij op Wâldrock. Ronnie James Dio, klein van stuk, groot van zang. Af en toe maakte de kleine man even plaats voor een uitgebreide solo van één van zijn muzikanten. Waarschijnlijk om even op adem te komen, maar niemand die daar om maalde.

De oudste man ooit op Wâldrock werd beroemd met bands zoals Rainbow en Black Sabbath. Onder zijn eigen naam Dio bracht hij ook muziek uit. Reportoire genoeg om tien uren met muziek te vullen, maar Dio speelde ‘maar’ een uur.

Wâldrock had naast Dio nog meer oudgedienden op de lijst staan. Metal Church, sinds begin jaren ’80. Dimmu Borgir, sinds 1993, en afsluiter Megadeth ook al sinds 1983. Accept, dat zaterdag het laatste concert in Nederland gaf, timmert al aan de weg sinds 1976.

Accept liet zaterdag zien waarom het al bijna dertig jaar bestaansrecht heeft. De grijze haren verraden misschien de leeftijd van een aantal bandleden, maar de energie was er niet minder om.

Droog weer is blijkbaar niet voor Wâldrock weggelegd. Dit jaar bleef het droog tot acht uur. Tijdens het optreden van het Duitse Accept kregen de 7000 toeschouwers de eerste druppels om de oren. Kort na het optreden werd het wel erg druk in de tent bij Metal Church, de eerste serieuze bui was een feit. Bezoekers probeerden op alle mogelijke plekken te schuilen. Plastic zeilen, waar overdag op werd gezeten fungeerden ineens als een soort paraplu.

Foto's:

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.4%
Geen mening  
26.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!