15,7 °C

Foto: WaldNet

Groot verdriet op Dockingacollege

di 31 mei 2005 17.59 uur

DOKKUM -

Op De Finne van het Dockingacollege in Dokkum heerste dinsdag groot verdriet. Rond 10.45 uur werd in de klassen van de onderbouw bekendgemaakt dat hun 12-jarige medeleerlinge Wytske Sikkema bij een ongeluk om het leven was gekomen toen ze naar school fietste. De leerlingen die examen deden, kregen het later te horen.

Toen het verschrikkelijke nieuws in klas 1H van Wytske werd gebracht, dreunde er een schreeuw van verdriet door de school. Velen barsten in tranen uit en het duurde niet lang tot de schoolleiding besloot om iedereen vrij te geven. "Iedereen moest bijna huilen en toen gingen we erover praten en elkaar troosten", schrijft een leerling via de chat. Een ander meisje schrijft "we zijn op school bij elkaar gaan zitten met een paar en elkaar getroost... Het was zo erg...."

Via het internet wisten veel scholieren ook elkaar te vinden voor steun. Vooral via MSN kan er met elkaar worden gechat en later op de dag heeft bijna iedereen een kruis in hun MSN-naam gezet als eerbetoon aan Wytske. Het lokaal 54 van de school zal woensdag als een herdenkingslokaal worden ingericht. Op de plek van het ongeluk kwamen 's middags ook leerlingen bijelkaar om bloemen neer te leggen.

 

Regionaal nieuws