Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Fanfare Apollo wint prijs in Heerenveen

zo 10 april 2005, 23.17 uur

BURGUM - Het fanfarekorps Apollo uit Burgum was één van de winnaars van het 24ste Frysk Fanfare Festival, dat dit weekend werd gehouden in muziekcentrum Rinkelbom te Heerenveen. Aan dit festival namen 22 muziekorkesten uit Friesland en daarbuiten deel, onder wie ook de chr. fanfare Hallelujah uit Burgum.

Onder muzikale leiding van dirigente Djoke Rispens schitterde Apollo met de volgende composities: Forever Friends, The Ring of Fire en Marco Borsato on stage. De lovende reacties van het publiek bleven dan ook niet uit. Later was de beurt aan Hallelujah, dat met dirigent Hans Toebes aan het roer een drietal composities ten gehore bracht, waaronder het nummer Utopia. Ook dit optreden haalde een ruime voldoende.

Beide korpsen werden genomineerd om deel te nemen aan het najaarsconcert van festivalwinnaars dat op 29 oktober 2005 wordt gehouden. Aangezien slechts vier orkesten zich konden plaatsen voor dit najaarsconcert, was het wachten op de prestaties van de andere deelnemers, die zaterdag gepland waren.

De concurrentie bleek groot, met als gevolg dat er zaterdag na afloop in totaal zeven orkesten waren genomineerd. De jury besliste dat uit elke divisie een winnaar moest komen. Jammer genoeg viel in de 3e divisie de keus op Nij Libben uit Witmarsum, in plaats van het Burgumer Hallelujah. Apollo moest in de 5e divisie de strijd aanbinden met De Bazuin uit Tijnje. Het werd uiteindelijk Apollo.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
81%
Heel misschien wordt het nog wat....  
0%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'