Account
Logo
Zoeken
11.3 °C

Drachten bezoekt Kiryat Ono

vr 8 april 2005, 17.55 uur

DRACHTEN-AZEVEN - In 2004 bestond de band tussen de Israëlische stad Kiryat Ono en Drachten 40 jaar. Het bestuur van Kiryat Ono had de gemeente Smallingerland uitgenodigd om bij de viering van dit jubileum aanwezig te zijn. Door een moordaanslag op de heer Yazzin werd dit bezoek vorig jaar uitgesteld.

Nu, in het voorjaar van 2005, zal het bezoek toch nog plaatsvinden. De delegatie zal bestaan uit burgemeester Pieter van der Zaag en zijn echtgenote, wethouder Jan Rozema en zijn echtgenote en de heer H. Rusticus, voorzitter van de vereniging Drachten – Kiryat Ono, en zijn vrouw.

Het bezoek zal duren van 15 april tot 23 april 2005. Tijdens deze dagen zal de delegatie feestelijkheden bijwonen in het kader van het uitgestelde jubileum. Ze zullen onder andere worden gehouden op het "Plein van Drachten" in Kiryat Ono, in aanwezigheid van de verschillende relaties van de afgelopen 40 jaar. Op donderdag 21 april is er een ontmoeting van de Smallingerlandse delegatie met het gemeentebestuur van de Israëlische plaats.

Verder zal de delegatie een bezoek brengen aan het nieuwe holocaust-museum, Yad Vashem en staat er een rondrit door Jeruzalem op het programma. Kiryat Ono heeft ca. 30.000 inwoners en ligt in de buurt van Tel Aviv.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.1%
Ja, op aanvraag  
14%
Nee  
17.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk