Account
Logo
Zoeken
8.8 °C

Implant en anderen bij Iduna


 © Wouter Jansen | Foto 1: Tekst: Implant | XP8 | Tantrum | Statik Sky.

Statik Sky is momenteel een van de beste jonge industrial sensaties van Nederland. Statik Sky is een goed aan de weg timmerend jong Nederlands industrial – techno project. Zijn muziek is duister, maar vol met goede melodielijnen en heftige beats en daarmee krijgt Statik Sky als geen ander in no time de voetjes van de vloer bij het publiek. Statik Sky komt zijn nieuwe cd ‘A Tapistry of Human Errors’ live presenteren. Zijn optreden zal visueel aangevuld worden door videoprojecties.

TAMTRUM speelt een even zo furieuze mix van dark electro en harde dance, en valt zo ongeveer te kwalificeren als een Hocico plus! Dulce Liquido zit er ook niet ver vandaan. TAMTRUM heeft een cd uit genaamd 'Some Atomik Songz' en een split cd samen met LOK-8 ! tevens staan zij op de ENDZEIT BUNKER TRACKS 4 cd compilatie van A.M. met een super cool nummer.

XP8 is de nieuwe EBM / futurepop sensatie afkomstig uit het zwoele Italië. Hun muziek is een opzwepende dansbare mix van electronic body music, trance en electro met een vleugje synthpop. Moeiteloos krijgen zij een zaal aan het dansen en na een spetterend optreden bij Gothoord in Amsterdam afgelopen jaar, komen ze nu wederom terug naar Nederland om ons te vermaken met een heftig en dansbaar optreden. XP8 is al bekend van clubhits als ‘Das Licht’ en ‘Wet Dream’ en hebben daarnaast o.a. remixes gedaan voor Implant, Assemblage 23, Attrition, Sara Noxx en Ayria. Hun nieuwe album ‘Hrs:Min:Sec’ zal in september gaan verschijnen en dus mogen wij naast de bekende club hits tevens veel gloednieuw en uiterst dansbaar materiaal verwachten bij Gothtronic.

Implant, afkomstig uit Belgie, bestaat alweer ruim tien jaar. Deze band maakt een unieke cross-over mix van EBM in de voetsporen van Front 242 en moderne dance invloeden, waarbij de Goa trance een belangrijk aspect is geworden. Bekend als remixer van o.a. Suicide Commando, Anne Clark, Icon of Coil en vele anderen heeft Implant kortgeleden hun 6e album "Self-inflicted" uitgebracht, met voorafgaand de provocatieve "You Can Watch / My Gun" EP. Op dit album is meer ruimte voor vocalen, waarbij Anne Clark haar stemgeluid leende voor deze samenwerking. Modern elektronica, sexy vrouwelijke vocalen, harde mannelijke zang, computergegenereerde melodieën, upbeat ritmes en Implant’s unieke sample manipulaties staan garant voor een explosieve and eclectische muzikale cocktail.

 © Wouter Jansen | Foto 2

 © Wouter Jansen | Foto 3

 © Wouter Jansen | Foto 4

 © Wouter Jansen | Foto 5

 © Wouter Jansen | Foto 6

  Foto 7: Foto Marcel

  Foto 8: Foto Marcel

  Foto 9: Foto Marcel

  Foto 10: Foto Marcel

  Foto 11: Foto Marcel

  Foto 12: Foto Marcel