Account
Logo
Zoeken
Zoeken
4.3 °C

Concert in stijl Crosby, Stills & Nash

SIBRANDAHûS - Remmelt, Muus & Femke, een must
voor liefhebbers van CSNY

SIBRANDAHÛS – Kloosterkapel Sibrandahûs is zondagmiddag 26 maart ‘the place to be’ voor liefhebbers van Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY) als daar de formatie Remmelt, Muus & Femke zal gaan optreden. IJzersterke zanglijnen en fraai gitaarwerk vormen de hoofdbestanddelen van de concerten van dit Haagse gezelschap.

Hugo Remmelt en Thijs Muus begonnen in 1995 hun muzikale samenwerking. Al snel werden zij op het podium vergezeld door de jonge Femke Japing. Het drietal heeft zich door de jaren heen bewezen als bekwame singer/songwriters. Door hun sterke vocale harmonieën wordt hun muziek vaak vergeleken met het jaren ’70-geluid van het Amerikaanse kwartet Crosby, Stills, Nash & Young.

Na de debuut-cd Hugo Remmelt & Thijs Muus en het album Bridging The Gap (2002) volgde het album The Long Way Round (2005). Deze veelgedraaide schijf betekende een mijlpaal in de carrière van de Hagenezen. Mart Smeets, die de plaat veelvuldig draaide in zijn radioprogramma, noemde de muziek van Remmelt, Muus & Femke ‘bijna on-Nederlands goed!’. Muziekkrant Oor oordeelde over de cd: ‘een niveau dat Crosby, Stills & Nash na het begin van de jaren ’70 nooit meer haalden’.
Na de eeuwwisseling volgden in een periode van acht jaar drie studioalbums, een livealbum plus bovendien een soloalbum van Femke. Alle albums kregen de nodige lovende recensies, niet alleen in Nederland, maar ook Duitsland, Zweden, Ierland en de VS.

Tijdens hun optredens worden Remmelt, Muus & Femke sinds jaar en dag steevast begeleid door Matto Kranenburg op contrabas. De leden van deze Haagse formatie spelen en zingen live voornamelijk eigen composities. De link naar Amerikaanse rootsmusic is overigens snel gemaakt.

De aardigste definitie die het Haagse trio ooit ten deel viel kwam van meestergitarist Jan Akkerman (ex-Focus) , die hen ‘The best kept secret from Holland’ noemde. Het geheim wordt onthuld op zondagmiddag 26 maart in Kloosterkapel Sibrandahûs.
Het concert begint om 15.30 uur. De deuren gaan open om 15.00 uur. Kaarten à €12 (graag contant en gepast betalen) zijn verkrijgbaar bij de entree. Er is geen voorverkoop.
Zie voor meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl

Waar:Kloosterkapel
Plaats:Sibrandahûs
Datum:26-03-2023
Aanvang:15.30 uur