Account
Logo
Zoeken
Zoeken
4.9 °C

Donderslag: Heavy Panels

DRACHTEN - Donderslag is een informatief en interactief seminar voor heavy bands uit de provincie.
๐˜‹๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ? ๐˜Ž๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ท๐˜ช๐˜ข ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ[๐˜ข๐˜ต]๐˜ช๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ข.๐˜ฏ๐˜ญ. ๐˜Ž๐˜ณ๐˜ข๐˜ข๐˜จ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ต, ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ต (๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ) ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ถ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ต ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ.
Na lang zoeken heb je eindelijk je band compleet; de eerste oefensessies zijn geweest en er is een korte demo opgenomen. Nu is het tijd voor het echte werk. Het podium op, een plaat opnemen en (inter-)nationale roem. Maar hoe nu verder?
Tijdens de week van de Friese popcultuur organiseert Poppodium Iduna in samenwerking met Popfabryk Donderslag; een middag waarin makers en professionals uit het werkveld met elkaar in gesprek gaan. Het thema is โ€œHoe komt jouw band verder in de heavy sceneโ€. Een voor Friesland roemruchte scene waarin al jaren vele parels verborgen zitten die het verdienen om de vleugels buiten de provinciegrenzen te spreiden.
Onder leiding van host Jacob Haagsma (muziekjournalist Oor, Leeuwarder Courant en heavy luisteraar) is een aantal professionals uitgenodigd om in een levendig panelgesprek jouw vragen te beantwoorden en zo jouw band verder te helpen. Denk hierbij aan vragen als hoe kom je aan (internationale) shows, hoe breng ik muziek uit en heb ik hiervoor een platendeal nodig (en hoe krijg ik die dan?), hoe promoot ik mijn band of moet ik hiervoor een derde partij betalen, welke gage is mijn band waard, hoe werkt touren en hoe run je een band zakelijk? Hierbij richten we ons ook op de DIY (do-it-yourself) -ethiek en kijken we naar de proโ€™s en contraโ€™s om alles in eigen hand te houden versus het te laten doen. Gericht vragen stellen is tenslotte mogelijk tijdens de afsluitende speeddates.
Panelleden voor deze tweede Donderslagsessies zijn:
Luuk Van Gestel โ–บ CEO Doomstar/senior booker/tourveteraan/ex bandlid van onder andere Rectal Smegma
John Bart Van der Wal โ–บ technicus/bandlid Dool/ex Aborted.
Maik Reuvers โ–บ Organisator en boeker van onder andere Pitfest
De overige panelleden worden binnenkort bekend gemaakt
Showcase (bands gezocht)
Afsluitend krijgt een aantal talentvolle bands de kans zicht te presenteren aan professionals die ze voorziet van feedback. Interesse? Meld je aan door een mail te sturen naar info[at]iduna.nl met als onderwerp โ€˜aanmelding showcaseโ€™.

Waar:Poppodium Iduna
Plaats:Drachten
Datum:09-04-2023
Aanvang:13.30 uur