Account
Logo
Zoeken
Zoeken
4 °C

Dokk'em presents: Kataklysm • Soilwork •

DRACHTEN - Hell yeah! Samen met Dokk’em Open Air halen we een kneitervette co-headline package naar Iduna; Kataklysm & Soilwork. Het geniale brute geluid van het Canadese Kataklysm behoort tot de absolute top binnen het extreme spectrum van metal. Soilwork uit Helsingborg weet met een enorm gevoel voor hooks deathmetal te mengen met catchy refreinen en geweldige gitaarsolo’s. Het uit Boston afkomstige Wilderun komt mee als support en als kers op de taart wordt er nog een special guest toegevoegd aan het programma, maar daarover later meer.

Onder de gure wind van Montreal (Québec) zag Kataklysm in de vroege jaren negentig het levenslicht. De eerste demo resulteerde meteen in een platendeal met toplabel Nuclear Blast. Hun extreem snelle, maar zeer eigenzinnige deathmetal sloeg definitief aan bij het grote publiek in 2001, dankzij de plaat ‘Epic (The Poetry Of War). Het kenmerkende northern hyperblast-geluid werd het laatste decennium langzaam verruild voor meer groove, maar op de laatste plaat Unconquered wordt het tempo weer flink opgeschroefd. Met een harde werkethiek is Kataklysm de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een begrip in het extreme metalgenre. Wijn wordt beter met de jaren en dat principe geldt dus ook voor Kataklysm.

Soilwork is echt zo’n band die zich blijft ontwikkelen en vernieuwen. Ook al deinst de band er niet voor terug om hun creativiteit over je heen te draperen, de basiselementen blijven vier overeind. De kenmerkende Gothenburg sound is in het afgelopen decennium progressiever, melodieuzer en rockender geworden (je hoort de invloeden van The Night Flight Orchestra), maar er blijft voldoende ruimte voor de kenmerkende grunts en stevig drum en gitaarwerk. Op het meest recente album Övergivenheten heeft de band hun songschrijverschap naar een nieuw level gebracht.

Wilderun behoort tot de volgende generatie progressieve bands en weet op wonderlijke wijze een scala aan stijlen invloeden te mixen tot een grandioos, verfijnd en episch geheel.

Waar:Poppodium Iduna
Plaats:Drachten
Datum:27-04-2023
Aanvang:18.30 uur