9 °C

Orgelconcert De Jong & De Jong

DRACHTEN - De Grote Kerk in Drachten gaat op vrijdag 7 oktober open voor een orgelconcert. Het duo De Jong & De Jong bespeelt vanaf 20.00 uur het Hillebrandorgel. De entreeprijs is 8 euro.

De broers Euwe en Sybolt de Jong zijn als orgel- en harmoniumduo nationaal en internationaal succesvol. In de afgelopen jaren verscheen een veelgeprezen serie cd's met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach. Ook maakten ze twee cd’s (Folksong en Carols) waarbij het harmonium in combinatie met een vocaal kwartet centraal staat.

Euwe de Jong (1956) heeft aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen de hoofdvakken orgel bij Wim van Beek en Theorie der Muziek bij Rein Ferwerda gestudeerd. In 1982 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel en 1985 het einddiploma Theorie der Muziek. Hij is directeur van de Schumann Akademie, de Landelijke Hogeschool voor muziekvakonderwijs te Zwolle en docent muziektheoretische vakken aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Sybolt de Jong (1961) behaalde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen het diploma Docerend Musicus Orgel bij Wim van Beek en Johan Beeftink (1982) en het diploma Uitvoerend Musicus Clavecimbel bij Jacques Ogg (1985). Als docent orgel, clavecimbel en ensemblespel is hij van 1992 tot 2011 verbonden geweest aan het ICO, Centrum voor Kunst en Cultuur te Assen. Hij is werkzaam als componist, docent en arrangeur.

Waar:Grote Kerk
Plaats:Drachten
Datum:07-10-2022
Aanvang:20.00 uur
 

Arjen Bakker

Drachten