11.2 °C

Navarone + Cirrus Minor

DRACHTEN - Classic, progressive, grunge, alternative of stoner? De Nijmeegse rockband Navarone draait de hand er niet voor om.

Ze schuwen niets, smijten met modder, schreeuwen je toe, maar fluisteren tegelijkertijd ook in je oor. Soms extreem luid, soms juist heel intiem, maar altijd authentiek en vol overgave. Groots gemaakt en groots gebracht. Rock van kaliber dus. Alsof het speciaal bedoeld is voor stadions en uitgestrekte festivalweides. Voeg daaraan toe een zanger waar zelfs Robert Plant voor zou buigen en combineer het met een enorm energieke en sterke livereputatie, dan begrijp je waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van Nederlands beste, meest veelzijdige en meest gewaardeerde rockbands.

Navarone heeft reeds 4 studio album, een live DVD en een EP op zak, verzilverde tijdens de pandemie hun groeiende succes met een deal bij Sony Music en zal de komende tijd naar buiten treden met een aantal nieuwe singles. Een volledig nieuw album staat gepland voor februari 2023. Verwacht een nog hoger niveau dan tevoren in termen van compositie en productie, maar ook in termen van kracht, dynamiek, diepgang en diversiteit. Kortom, de prognose voor Navarone is duidelijk: deze muzikanten hebben het heden en de toekomst van de rock in de palm van hun handen.

Met een spot op Pinkpop deze zomer pakt Navarone goed door na hun succesvolle jaar van 2019 met twee volledig uitverkochte clubtours, twee Ziggo Dome shows met Anouk en een support voor Bon Jovi. Het lijkt er dan ook op dat heel Nederland inmiddels massaal gevallen is voor deze charmante rockers en dat de band niets meer in de weg staat om zich de komende jaren stevig te nestelen bij de elite van de Nederlandse rockmuziek.

Support: Cirrus Minor
Cirrus Minor maakt uptempo stoner/rock ‘n roll (o.a. Kyuss en Spidergawd) en combineert dit graag met de meer popgeoriënteerde kant van de rock. Denk hierbij aan Queens of the Stone Age en Foo Fighters. Het trio won in 2018 de POPgroningen Talent Award, stonden in het voorprogramma van o.a. Karma to Burn en speelden op verschillende festivals waaronder Bevrijdingsfestival Groningen, Kadepop en Eurosonic en hun eigen festival Triple B - Beers, Burgers and Bands. Daarnaast heeft Cirrus Minor de finale van de Grote Prijs van Nederland 2019 bereikt en zullen zij in het najaar van 2022 door heel Nederland spelen tijdens de Popronde. In Iduna komen ze me hun debuutalbum op zak de zaal opwarmen voor Navarone met lekkere riffs, stomende ritmes en een stevige dosis fuzz.

Waar:Poppodium Iduna
Plaats:Drachten
Datum:21-10-2022
Aanvang:20.00 uur