9.5 °C

Finale Kleine Prijs van Fryslân

LEEUWARDEN - Al ruim 30 jaar organiseert Friesland Pop de Kleine Prijs van Fryslân met als doel het creëren van zichtbaarheid, opbouw van een groter netwerk en optreedmogelijkheden voor beginnende Friese popartiesten.

Na twee aangepaste edities kon er dit jaar eindelijk weer een Kleine Prijs van Fryslân georganiseerd worden mét publiek. Na vier voorrondes in de provincie (Joure, Donkerbroek, Franeker en Leeuwarden) en twee halve finales in Drachten en Sneek zijn er nog vijf artiesten over: Given SKI, SSTO, SELMA, MOMSNAME en Ukelise. Als zesde en laatste artiest zal de winnaar van de Friese hiphop contest Bring it On (27 augustus a.s.) zich bij het eerder genoemde vijftal voegen en met hen strijden om de felbegeerde Kleine Prijs van Fryslân.

Voor de winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân ligt er een werkbudget t.w.v. € 1000,- klaar, dat door het samenwerkingsverband Hit the North wordt verdubbeld voor deelname aan het Hit The North traject, waarbij één optreden op Eurosonic Noorderslag is gegarandeerd. Naast de winnaar wordt de runner-up gestimuleerd met € 500,- werkbudget, voor bijvoorbeeld een videoclip of studiotijd en worden de beste 5 muzikanten van de avond beloond met € 100,-. Daarnaast kunnen de best beoordeelde acts rekenen op boekingen voor o.a. de Friese Popawards en de Friese Lente. Moge de beste winnen!

Zaal: Grote Zaal | Type: Staconcert | Garderobe gratis

Waar:Neushoorn
Plaats:Leeuwarden
Datum:21-10-2022
Aanvang:20.00 uur