Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Birds In Row

LEEUWARDEN - De Franse band Birds in Row komt Neushoorn opschudden. Grote tip voor de fans van emotionele hardcore punk.



Birds in Row, de kneiterharde post-hardcore band uit Laval, Frankrijk, bestormde in 2021 ineens het wereldpodium met hun debuutalbum You, Me & the Violence. Het album bracht deze driekoppige band naar de voorgrond van de scene en terugkijken hebben ze nooit meer gedaan.



Op een slimme manieren vermengt de band genres en sounds tot een werkelijk bijzonder staaltje kunst. De band slingert buiten de gebaande paden van het genre en wisselt klassieke hardcore nummers af met duistere en melodische nummers, allemaal met de karakteristieke hevige onderlaag van emotie die ze zo goed kunnen uitdragen. Metal Hammer UK benoemde hun laatste album, ‘We Already Lost the World’ uit 2018, tot een “intelligent en aangrijpend kunstwerk”.



De identiteit van de drie muzikanten is opzettelijk mysterieus: enkel naar elkaar verwijzend als B, D of T en nooit met gezicht in beeld. Het is een getuigenis van hun muziek; in plaats van drie losse individuen staat er een identiteit op het podium, als een levend en schreeuwend wezen. Birds in Row heeft een duidelijke emotionele boodschap en ze zijn niet bang om dit met harde gitaren en nog hardere vocals via je trommelvliezen naar binnen te schieten. Dat belooft wat voor hun nieuwste album die dit jaar op de planning staat. Deze avond kun je het meemaken in Neushoorn.



The Guru Guru

Het publiek wordt opgewarmd door de band The Guru Guru. Met hoorbaar spelplezier worden de regeltjes van de indie-math-psycho-noise herschreven, wat resulteert in weerspannige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden. Live is The Guru Guru een must-see. Terwijl de energie van het podium gutst, balanceert frontman Tom A. op het randje van een theatrale psychose.



Torrential

En als dat niet allemaal genoeg is, hebben we ook nog een local-support toegevoegd.

Torrential dendert sinds 2017 met één EP op zak door binnen- en buitenland. Post-hardcore van eigen bodem, al doet die omschrijving ze misschien tekort. 2022 is het jaar waarin de band met een nieuewe release op de proppen zal komen.



Zaal: AA-Security Arena | Type: Staconcert | Garderobe gratis

Waar:Neushoorn
Plaats:Leeuwarden
Datum:11-11-2022
Aanvang:20.00 uur