Account
Logo
Zoeken
6.3 °C

Jan Akkerman

LEEUWARDEN - Zelfs voor één van de allerbeste gitaristen van de wereld staat de tijd niet stil. Op 24 december 2021 werd Jan Akkerman 75 jaar! Het bereiken van deze respectabele leeftijd moet natuurlijk gevierd worden. Akkerman gaat dat dit jaar op geheel eigen wijze doen met een uitgebreide tournee en komt uiteraard langs bij Neushoorn.



In 1973 werd Jan Akkerman door de lezers van het Britse muziekblad Melody Maker tot de Beste Gitarist ter wereld verkozen. Deze erkenning bracht hem wereldroem. De eigenzinnige Amsterdammer is echter nooit gaan rusten, maar bleef zich verder ontwikkelen, met als resultaat 30 zeer gevarieerde soloplaten in allerlei muziekstijlen.



Ook live geniet het publiek over de hele wereld nog steeds van zijn sublieme techniek, zijn unieke gevoel voor timingen harmonie en zijn vermogen om jazz, rock, blues, dance en klassieke muziek schijnbaar achteloos te combineren. In de jubileumshow ‘Walk Of My Life’ staan Jan Akkerman en zijn lange muzikale loopbaan van zo'n 60 jaar centraal. Van de songs van Johnny & His Cellar Rockers, The Hunters en Brainbox, de wereldhits van Focus tot de solostukken van zijn laatste album 'Close Beauty '.



Zaal: AA-Security Arena | Type: Staconcert | Garderobe gratis

Waar:Neushoorn
Plaats:Leeuwarden
Datum:04-11-2022
Aanvang:20.00 uur