Account
Logo
Zoeken
12.5 °C

Blaudzun

LEEUWARDEN - Het nieuwe album van Blaudzun heet Lonely City Exit Wounds en verscheen op 21 januari 2022. Gelukkig komt er na een nieuwe plaat ook vrijwel altijd een bijbehorende clubtour en dus mogen we de Utrechter weer eens verwelkomen in Leeuwarden!



Afgelopen weken speelde Blaudzun met zijn band eenentwintig voorstellingen op diverse Nederlandse podia. Tijdens deze zogenaamde Backstage Sessions kregen bezoekers een kijkje in zijn muzikale keuken. “Om in intieme sfeer te vertellen over hoe ik schrijf en welke reis een song maakt van pril idee tot albumtrack is blijkbaar iets dat veel mensen kon interesseren”, aldus Blaudzun. Tijdens de Backstage Sessions speelde hij verschillende nieuwe songs. Artiest en publiek genoten van het weerzien na lange tijd en passie en energie knalden van het podium af. Blaudzun: “Dit experiment is zeker geslaagd, maar ik kijk wel uit naar het moment dat de stoelen aan de kant gaan en het publiek weer dansend en zingend voor het podium kan bewegen. Dat is toch de mooiste manier om een concert te beleven zowel op het podium als vanuit de zaal.”



Songwriter en muzikant Blaudzun heeft het afgelopen decennium zijn stempel op de muziek gedrukt. Sinds de release van ‘Seadrift Soundmachine’ in 2010, hebben Blaudzun en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. De release van ‘Heavy Flowers’ (2012) behaalde de gouden status in Nederland en werd gevolgd door twee jaar van uitverkochte clubtours in zowel Nederland, België als Duitsland. Het album ‘Promises of No Man’s Land’ bereikte #1 in de Nederlandse Album top 100 en #6 in de Belgische hitlijsten in 2014. De eerste single en titeltrack ‘Promises of No Man’s Land’ boekte veel succes op 3FM en Studio Brussel (BE). De song werd geselecteerd als slotlied voor het dagelijkse Olympische tv-programma ‘NOS Studio Sport Winter’ tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Blaudzun toerde door Europa met uitverkochte shows in Duitsland, Zwitserland, België en Nederland en deed festivals als Pukkelpop, Lowlands, Hurricane, Southside en Bravalla in Zweden aan. Eind 2016 bracht Blaudzun de eerste van zijn drieluik Jupiter: Jupiter Part I uit. Volgens Rolling Stone Germany was de plaat “... een echt krachtig muzikaal statement.”



Het voorprogramma wordt verzorgd door Mia Porter. De Rotterdamse singer-songwriter debuteerde vorig jaar haar EP 'okay': een poëtische reflectie op tijd, identiteit en cultuur. Laat je meeslepen met de grooving art-pop, stemmige verhalen en speelse arrangementen.



Zaal: Grote Zaal | Type: Staconcert | Garderobe gratis

Waar:Neushoorn
Plaats:Leeuwarden
Datum:07-10-2022
Aanvang:19.30 uur