Account
Logo
Zoeken
0.2 °C
Foto: Tino Broekstra |  De fietsster werd aangereden door de bestuurder van een bestelbus

Fietser omgekomen bij aanrijding in Bakkeveen

do 15 december 2016 23.21 uur

BAKKEVEEN - Een 83-jarige fietsster uit Bakkeveen is donderdagavond om het leven gekomen bij een aanrijding aan de Tsjerkewâl in Bakkeveen. De vrouw werd aangereden door de bestuurder van een bestelbus. Volgens een getuige heeft de fietsster het bestelbusje niet gezien. Ze was in een groepje van drie fietsers en sloeg links af naar een oprit van haar woning, toen ze van achteren werd aangereden.

Reanimatie door politie en personeel van twee ambulances mocht niet baten. Het slachtoffer is op de plaats van het ongeval overleden. De twee andere fietsende vrouwen werden niet geraakt door de bestelbus maar kwamen ook ten val maar raakten niet gewond. De bestuurder van de bestelbus, een 25-jarige man uit de gemeente Grootegast, kwam ook met de schrik vrij.

De weg was in verband met het de afhandeling van het ongeval afgesloten voor het doorgaande verkeer. De bestuurder van de bestelauto is, nadat zijn verklaring is opgenomen, niet aangehouden. De ongevalsanalyse van de politie is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken. Daarbij zijn ondermeer remproeven met de betrokken auto gedaan.

Na het onderzoek door de ongevallen analyse is de auto door een berger meegenomen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....