19,3 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

VIOD in eigen huis onderuit tegen Sc Berlikum

Publicatie: 
ma 20 maart 2017 16.11 uur

DRIEZUM -

Zaterdag stond voor VIOD de krachtmeting tegen Sc Berlikum op het programma. Voor VIOD een belangrijk duel dat bij winst de aansluiting richting de middenmoot enigszins terug kon vinden. Het duel eindigde echter in een deceptie voor de Driezummers.

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht, de eerste kans was voor VIOD-speler Erik van der Veen die na een goede steekbal op het lichaam van de Berlikum-doelman schoot. Kort hierna moest Sjoerd Visser geblesseerd het veld verlaten en werd deze vervangen door Berend-Jan Castelein. In de 28ste minuut kreeg Berlikum, na een aantal kleine kansjes, ook haar eerste grote kans. De middenvelder van de uitploeg had de bal na een goede voorzet voor het inschieten, echter kon Pieter Ele Kuitert op de lijn redding brengen. Verder kregen de beide partijen nog enkele kleine kansjes, deze werden niet benut en zo werd met de brilstand de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft kwam VIOD nog aardig uit de startblokken, dit resulteerde in een schot van Kuitert die rakelings langs de kruising vloog. Hierna werd VIOD op alle fronten afgetroefd, duels werden niet meer gewonnen en Berlikum kreeg alle ruimte om te voetballen. Dit resulteerde in de 63ste minuut dan ook in de openingstreffer voor de gasten, een vrije trap kwam voor de voeten van Patrick Nauta welke de bal vrij kon binnenschieten. 0-1. VIOD kon zich niet herstellen en al vrij vlot hierna viel ook de 0-2, na dit doelpunt was het over met de tegenstand en kon Berlikum verder uitlopen. Dit werd nagelaten en zo eindigde het duel in 0-2 einstand.

Een belangrijke wedstrijd met slecht voetbal van beide kanten eindigde in een teleurstelling voor VIOD die het gat met de veilige plaatsen steeds groter ziet worden.

Volgende week neemt VIOD het om 14.30 op in Surhuisterveen tegen ’T Fean 58, VIOD zal punten moeten pakken om haar plek in de derde klasse B veilig te stellen.

  reageren |  verstuur als e-mail | print
 
 
REGIONAAL NIEUWS
Hurdegariper verduisterde 140.000 euro bij Cambuur

Hurdegariper verduisterde 140.000 euro bij Cambuur

Overval op Café Restaurant Overwijk in Tijnje

Overval op Café Restaurant Overwijk in Tijnje

'Doodrijden Dokkumer was geen moord of doodslag'

'Doodrijden Dokkumer was geen moord of doodslag'

Vrouw (69) overleden na aanrijding N355

Vrouw (69) overleden na aanrijding N355

Fietsers in botsing in Drachtstercompagnie

Fietsers in botsing in Drachtstercompagnie

Vijfde editie Lentekriebels in Dokkum

Vijfde editie Lentekriebels in Dokkum

19,3 °C

Meting: 21.15 uur

10 inbraken

(30 dagen)

10 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden