19,5 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Onnodig verlies SC Veenwouden tegen Stiens

Publicatie: 
ma 20 maart 2017 10.06 uur

FEANWâLDEN -

SC Veenwouden leed opnieuw een nederlaag en zakt daarmee naar de derde plaats op de ranglijst. SCV had de nederlaag aan zichzelf te wijten doordat het zelf twee cadeautjes weg gaf terwijl het zelf enkele dotten van kansen onbenut liet. Bovendien startte het veel te slap waardoor het in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk werd. Na rust was SCV wel bij de les en was het ook de betere ploeg maar had het te veel moeite met scoren. De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van trouwe SCV supporter Daniel de Jager.

De wedstrijd
Al na vijf minuten nam de thuisclub de leiding toen de snelle Almer Hietkamp vanaf eigen helft de diepte in werd gestuurd. Bij SCV was er totaal geen rugdekking waardoor Hietkamp een vrij veld had en alleen op doelman Coenraad van der Mark kon afgaan. Hietkamp speelde de bal iets te ver voor zich uit maar de SCV doelman miste de bal finaal waardoor Hietkamp de bal in het lege doel kon schieten. SCV was in het eerste kwartier twee keer gevaarlijk maar eerst kopte Wytze Veenstra de voorzet van Nivard Vrieling naast terwijl doelman Willem Rauwerda nog net met de vingers een voorzet van Vrieling kon beroeren waardoor Veenstra net niet kon scoren. In een verder saaie eerste helft wisten beide teams amper kansen af te dwingen en zo ging de rust in met 0-1.

Na rust kreeg SCV meteen al een knappe mogelijkheid maar Wigle Westerlaan wist de lage voorzet van Rinse Procee niet te benutten. Na tien minuten ging Nivard Vrieling in de fout door de bal zo maar in te leveren bij de tegenstander. Stiens profiteerde optimaal en het was opnieuw Almer Hietkamp die deze fout afstrafte.

Zes minuten later kwam de spanning terug toen Albertjan van Zwol de aansluitingstreffer binnen kopte uit een corner van Rinse Procee. Stiens verzuimde een kwartier voor tijd de wedstrijd te beslissen toen Gerrit Winkel een enorme kans onbenut liet. SCV kende een prima slotoffensief. Het kreeg talloze kansen via vooral Wytze Veenstra die twee keer vrij voor de keeper verscheen maar beide keren recht op de keeper schoot. Bij de tweede mogelijkheid zag Veenstra finaal over het hoofd dat een simpel tikje breed op van Zwol de gelijkmaker had betekend.

Zo leed SCV een onnodige nederlaag want een gelijkspel had het wel verdiend.

  reageren |  verstuur als e-mail | print
 
 
REGIONAAL NIEUWS
Hurdegariper verduisterde 140.000 euro bij Cambuur

Hurdegariper verduisterde 140.000 euro bij Cambuur

Overval op Café Restaurant Overwijk in Tijnje

Overval op Café Restaurant Overwijk in Tijnje

'Doodrijden Dokkumer was geen moord of doodslag'

'Doodrijden Dokkumer was geen moord of doodslag'

Vrouw (69) overleden na aanrijding N355

Vrouw (69) overleden na aanrijding N355

Fietsers in botsing in Drachtstercompagnie

Fietsers in botsing in Drachtstercompagnie

Vijfde editie Lentekriebels in Dokkum

Vijfde editie Lentekriebels in Dokkum

19,5 °C

Meting: 21.05 uur

10 inbraken

(30 dagen)

10 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden