19,5 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Flamingo’s redt het niet

Publicatie: 
ma 20 maart 2017 09.22 uur

BUITENPOST -

Flamingo’s redt het niet.

In een sfeervolle afgeladen Noord Snij sporthal in Drachten speelden Flamingo’s en Elko een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap in de derde klasse B. Beide reguliere competitiewedstrijden waren nipt gewonnen door Flamingo’s. Elko was gewaarschuwd en trok vanaf het eerste fluitsignaal vol overgave ten strijde. Flamingo’s keek vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, knokte voor wat het waard was, kwam nog dichtbij, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in het iets makkelijker scorende Elko.

De start van Flamingo’s was dramatisch. Goede aanvallen werden niet bekroond met een treffer. Elko daarentegen wist de korf prima te vinden en nam een 0-4 voorsprong. Met twee afstanders zorgde Herman Pilat voor aansluiting, 2-4. Elko bleef gemakkelijker scoren en wist de stand uit te bouwen tot 4-9. Knokkend voor wat het waard was, opgezweept door het publiek onder aanvoering van mascotte Flammie, kwamen de geelhemden weer dichterbij . Martijn Visser was viermaal op een rij trefzeker, waarna Ronald Algra en Andre Bosma de ruststand op 11-12 brachten. Na de break trok Flamingo’s de opgaande lijn goed door. Met een strafworp zorgde Aaltje van der Mei voor 14-14 en leek nog van alles mogelijk voor de Bouwbedrijf Tamminga formatie. Niets bleek minder waar. Vanaf dat moment trokken de Elimers de wedstrijd volledig naar zich toe, door vooral trefzeker te zijn. Flamingo’s miste kans op kans en ook vrije ballen bleven zonder resultaat. De maximale voorsprong voor Elko werd 14-20.

Coach Slingerland greep in met een aantal wissels. Dit wierp wel enige vruchten af, want Flamingo’s kwam terug tot 19-21. De tijd was echter te kort en het geluk ontbrak om de wedstrijd nog te laten kantelen. Elko toonde zich deze avond de sterkste en promoveert naar de tweede klasse. Flamingo’s krijgt nog een tweede kans op promotie. Volgende week zaterdag 25 maart moet het daarvoor om 14.00 uur in de Blauw-Wit hal in Heerenveen aantreden tegen DSO uit Alkmaar. Met de steun van het vele publiek en de prachtige spandoeken is dat zeker geen kansloze missie!


  reageren |  verstuur als e-mail | print
 
 
REGIONAAL NIEUWS
Hurdegariper verduisterde 140.000 euro bij Cambuur

Hurdegariper verduisterde 140.000 euro bij Cambuur

Overval op Café Restaurant Overwijk in Tijnje

Overval op Café Restaurant Overwijk in Tijnje

'Doodrijden Dokkumer was geen moord of doodslag'

'Doodrijden Dokkumer was geen moord of doodslag'

Vrouw (69) overleden na aanrijding N355

Vrouw (69) overleden na aanrijding N355

Fietsers in botsing in Drachtstercompagnie

Fietsers in botsing in Drachtstercompagnie

Vijfde editie Lentekriebels in Dokkum

Vijfde editie Lentekriebels in Dokkum

19,5 °C

Meting: 21.05 uur

10 inbraken

(30 dagen)

10 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden