Account
Logo
Zoeken
6.8 °C

Flamingo’s redt het niet

ma 20 maart 2017, 9.22 uur

BUITENPOST - Flamingo’s redt het niet.

In een sfeervolle afgeladen Noord Snij sporthal in Drachten speelden Flamingo’s en Elko een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap in de derde klasse B. Beide reguliere competitiewedstrijden waren nipt gewonnen door Flamingo’s. Elko was gewaarschuwd en trok vanaf het eerste fluitsignaal vol overgave ten strijde. Flamingo’s keek vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, knokte voor wat het waard was, kwam nog dichtbij, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in het iets makkelijker scorende Elko.

De start van Flamingo’s was dramatisch. Goede aanvallen werden niet bekroond met een treffer. Elko daarentegen wist de korf prima te vinden en nam een 0-4 voorsprong. Met twee afstanders zorgde Herman Pilat voor aansluiting, 2-4. Elko bleef gemakkelijker scoren en wist de stand uit te bouwen tot 4-9. Knokkend voor wat het waard was, opgezweept door het publiek onder aanvoering van mascotte Flammie, kwamen de geelhemden weer dichterbij . Martijn Visser was viermaal op een rij trefzeker, waarna Ronald Algra en Andre Bosma de ruststand op 11-12 brachten. Na de break trok Flamingo’s de opgaande lijn goed door. Met een strafworp zorgde Aaltje van der Mei voor 14-14 en leek nog van alles mogelijk voor de Bouwbedrijf Tamminga formatie. Niets bleek minder waar. Vanaf dat moment trokken de Elimers de wedstrijd volledig naar zich toe, door vooral trefzeker te zijn. Flamingo’s miste kans op kans en ook vrije ballen bleven zonder resultaat. De maximale voorsprong voor Elko werd 14-20.

Coach Slingerland greep in met een aantal wissels. Dit wierp wel enige vruchten af, want Flamingo’s kwam terug tot 19-21. De tijd was echter te kort en het geluk ontbrak om de wedstrijd nog te laten kantelen. Elko toonde zich deze avond de sterkste en promoveert naar de tweede klasse. Flamingo’s krijgt nog een tweede kans op promotie. Volgende week zaterdag 25 maart moet het daarvoor om 14.00 uur in de Blauw-Wit hal in Heerenveen aantreden tegen DSO uit Alkmaar. Met de steun van het vele publiek en de prachtige spandoeken is dat zeker geen kansloze missie!


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
28.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!