19,5 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

BV Five Pack geeft winst uit handen

Publicatie: 
zo 19 maart 2017 17.20 uur

URETERP -

Tijdens de uitwedstrijd in Groningen verloren de basketballers van Five Pack uit Ureterp op een knullige manier met één punt. In Ureterp was Five Pack uit op revanche, maar gebeurde precies hetzelfde. Er was een verlenging voor nodig, maar Celeritas-Donar trok aan het langste eind, weer met één punt.
Eindstand 83 – 84.

Five Pack had een moeizame start en kon de Groninger schutters slecht afstoppen. Het eerste kwart werd dan ook door Celeritas-Donar gewonnen, 15 – 20.

In het tweede kwart waren de Ureterpers beter bij de les. Lennart Hoving pakte veel aanvallende rebounds en wist regelmatig te scoren. De Groningers hadden moeite Five Pack onder het bord af te stoppen. Er waren veel overtredingen nodig, maar helaas resulteerde dit niet altijd in vrije worpen.
In de laatste minuten van het tweede kwart pakte Theo Groenewoud ook een aantal aanvallende rebounds en met een score in de laatste seconde bracht hij de ruststand op 38 – 29.

In het derde kwart waren beide partijen aan elkaar gewaagd. Celeritas-Donar bleef succesvol van afstand schieten, terwijl de Ureterper scores onder het bord werden gemaakt. Het vierde kwart kende een grillig scoreverloop. Five Pack had moeite de schutters af te stoppen en Celeritas-Donar wist de achterstand tot twee punten terug te brengen.

In de laatste vier minuten scoorden de Groningers vier driepunters op rij.
Met nog een paar seconden op de klok stond Five Pack drie punten voor en had Celeritas-Donar balbezit. Het scenario had moeten zijn dat er een overtreding werd gemaakt, zodat Celeritas-Donar naar de vrijeworplijn mocht en maximaal twee punten kon maken, waarna Five Pack weer balbezit kreeg.
De Ureterpers grepen echter niet in en in de laatste seconde gooiden de Groningers er hun dertiende driepunter in. 76-76, dus verlenging.
De ontgoocheling was groot bij Five Pack en toen Celeritas-Donar in de verlenging een voorsprong nam en wederom een driepunter scoorde was het over en uit.

Eindstand 83 – 84.

"Erg frustrerend om op deze manier te verliezen; we hebben veertien punten voorgestaan, dat mag je nooit meer uit handen geven", aldus een teleurgestelde coach.

De volgende wedstrijd is 25 maart 18.00 uur in Zevenaar tegen Basketiers.
De laatste thuiswedstrijd is 31 maart 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen BVG 2.

  reageren |  verstuur als e-mail | print
 
 
REGIONAAL NIEUWS
Hurdegariper verduisterde 140.000 euro bij Cambuur

Hurdegariper verduisterde 140.000 euro bij Cambuur

Overval op Café Restaurant Overwijk in Tijnje

Overval op Café Restaurant Overwijk in Tijnje

'Doodrijden Dokkumer was geen moord of doodslag'

'Doodrijden Dokkumer was geen moord of doodslag'

Vrouw (69) overleden na aanrijding N355

Vrouw (69) overleden na aanrijding N355

Fietsers in botsing in Drachtstercompagnie

Fietsers in botsing in Drachtstercompagnie

Vijfde editie Lentekriebels in Dokkum

Vijfde editie Lentekriebels in Dokkum

19,5 °C

Meting: 21.05 uur

10 inbraken

(30 dagen)

10 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden