9.1 °C

DTL gaat met een goed gevoel het veld op

zo 12 maart 2017, 17.20 uur

HANTUM - Zaterdag speelde DTL haar laatste zaalwedstrijd uit tegen Sparta Zevenhuizen. DTL was vastberaden om het zaalseizoen niet zonder punten af te sluiten en Sparta wilde de laatste wedstrijd natuurlijk ook winnen. Daardoor onstond er een mooie, fanatieke wedstrijd waarin de neutrale kijker genoeg werd vermaakt.

Het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel. Na 8 minuten werd de score geopend door de ploeg uit Hantum. Beide ploegen begonnen te scoren, maar daar waren veel kansen voor nodig. DTL speelde verzorgd met lange aanvallen en veel kansen. In de afrondingen misten de DTL'ers echter geluk. Bij Sparta ging het ook moeizaam en dat resulteerde in een 6-4 ruststand in het voordeel van de Spartanen.

In de tweede helft was het Sparta dat voortvarend startte. Al gauw stond de ploeg uit Zevenhuizen op een 9-5 voorsprong. DTL toonde echter veerkracht en wist zich terug te vechten tot 12-11. Daarna volgden er aantal spannende laatste minuten waarin er aan beide kanten nog doelpunten vielen. In de dying seconds wist DTL net niet de gelijkmaker te scoren en daardoor ging Sparta er met de winst vandoor, 13-12.

Al met al een prima wedstrijd van de ploeg uit Hantum waarop doorgebouwd kan worden. Helaas voor de neutrale kijker heeft de Graneat dit weekeinde niet gewonnen en komt het niet tot een beslissingwedstrijd. DTL wil Quick'21 daarom ook feliciteren met het terecht behaalde kampioenschap.

Op 1 april speelt DTL haar eerste veldwedstrijd alweer. Er wordt dan thuis gespeeld tegen wederom Sparta Zevenhuizen. We hopen er weer net zo'n spannende wedstrijd van te maken en de twee punten in Hantum te houden.