9,7 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

ASC laat te veel kansen liggen

Publicatie: 
zo 12 maart 2017 13.49 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag kreeg de competitie voor ASC 1 een vervolg in Oentsjerk, waar VC Trynwalden de tegenstander was. De eerste 10 minuten was het voor beide ploegen, zo leek het, even aftasten wat de tegenstander doet. Na de 'lauwe' beginfase was het ASC dat de eerste grote kans kreeg, toen een schot via de lat over de achterlijn ging. De tweede grote kans ging 5 minuten ook verloren toen een schot rakelings aan de verkeerde kant van de doelpaal verdween. In het restant van het eerste bedrijf was Trynwalden misschien wel de beter spelende ploeg, maar ASC bleef het gevaarlijkst. Desalniettemin werd er met een 0-0 stand het rustsignaal gefloten.

Na de pauze was het spelbeeld niet veel anders, Trynwalden de bal en ASC de kansen. Na 55 minuten was het eindelijk raak, toen Tamme de Boer de bal gaf aan Han Zwart die overtuigend de bal in het doel schoot en zo de 0-1 voor ASC op het scorebord zette. ASC kreeg kansen om de voorsprong te vergroten, maar in de afwerking wilde het niet best lukken deze middag.

De gelijkmaker van Trynwalden kwam er na ruim 70 minuten spelen, het was Peter Talsma die voor de 1-1 tekende. In het vervolg waren er nog een aantal grote kansen voor ASC, maar het zat deze middag net niet genoeg mee, om de 3 punten mee naar Augustinusga en Surhuizum te nemen, en tevreden met een punt zal ASC dan achteraf ook niet zijn.

Volgende week speelt ASC de volgende 6 punten wedstrijd tegen Oostergo op eigen veld, aanvang 14.00 uur.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS