Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Ruime overwinning van VCR op Foarut

zo 12 maart 2017, 13.47 uur

RINSUMAGEAST - Rinsumageast: In de periode waarin de voetbalwedstrijden nog steeds regelmatig (kunnen) worden afgelast i.v.m. de weersomstandigheden, mocht VCR wederom na weer een verplicht weekje rust, de wei in voor de clash tegen Foarut.

In de heenwedstrijd in Menaldum was Foarut de eerste tegenstander die de koploper beentje lichtte en VCR puntloos huiswaarts liet keren. Echter daar was in deze wedstrijd weinig van te merken, want vanmiddag was bij Foarut vooruit spelen eerder een uitzondering dan de regel. En dat leverde de thuisploeg in de 10e min al resultaat op. Het was Erwin Raap die prima doorkwam over de linkerflank en Yannick Haakma op maat wist te bedienen bij de eerste paal in het vijfmetergebied. Maar zijn inzet vond de binnenkant van paal en vloog terug in het veld, alwaar de rebound schitterend tegen de touwen werd aangeschoten door VCR middenvelder Mame Braaksma, 1-0.

VCR was heer en meester maar wist dit overwicht niet echt uit te drukken in doelpunten. Tussendoor mocht Foarut wel een aantal speldenprikjes uitdelen maar wisten deze niet te verzilveren. In de extra tijd van de eerste helft kon VCR de voorsprong verdubbelen. VCR linksback Watze Houtstra wist wederom Erwin Raap op de linkerkant te vinden en zijn voorzet werd opnieuw benut door Mame Braaksma met zijn tweede van de middag. En met deze stand floot de goed leidende scheidsrechter Johannes van Houten voor het rustsignaal.

Na de rust ging Foarut wel enigszins wat meer op zoek naar de aanval maar kreeg meteen het deksel op de neus en de rekening gepresenteerd. Het was laatste man Roelof Vellema met een mooie pass op Anton Prins op het middenveld. Deze wist op rechts de mee opgekomen Jan Terpstra te vinden en zijn puntgave voorzet werd schitterend ingeschoten door Erwin Raap voor de 3-0 tussenstand en de buit leek binnen. Maar gemakzucht en concentratieverlies hielp Foarut weer in het zadel. Want 20 min voor tijd kwamen de roodhemden op de 3-1.

Een prima aanval werd ingeleid vanuit de defensie door Erik Terpstra en hij vond de goed spelende Evert Telenga op de rechterkant. Zijn loepzuivere voorzet vond de inglijdende Jurjen Vriesinga bij de tweede paal en VCR keeper Rene Zwaagstra was kansloos. En er gloorde weer hoop voor de manschappen van trainer Johan Tjeerd Polstra. Met soms wat kunst en vliegwerk hield VCR stand. Maar uit een vlot lopende aanval in de 80e min bracht VCR aan alle onzekerheid een einde. Het was aanvoerder Anton Prins die Melle Wielinga op rechts vond, deze vond vervolgens VCR spits Yannick Haakma in het zestienmetergebied en met een mooie solo schoot hij de 4-1 binnen. De eindstand werd bepaald in de extra tijd van de tweede helft. VCR keeper Rene Zwaagstra vond met een mooie lange trap Anton Prins op het middenveld. Hij zette Yannick Haakma alleen voor gastkeeper Sander de Boer en met een mooie en simpele intikker werd hij verantwoordelijk voor de 5-1 einduitslag.

Volgende week wacht VCR de topper in Oude Bildtzijl tegen Ouwe Syl.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
31%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.4%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
23.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog


regionaal nieuws

Hakkende scholieren tijdens schuimparty op LSD

Hakkende scholieren tijdens schuimparty op LSD

regionaal nieuws

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Poll: Horen dorpshuis en theater de Colle bij elkaar?

Ja  
52.6%
Nee  
25.4%
Weet niet  
21.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!