9.2 °C

Ropta Boys gaat ten onder tegen Friese Boys

zo 12 maart 2017, 10.54 uur

EASTERNIJTSJERK - Vorige week werd er verloren door Ropta Boys zonder passie en zonder strijd. Afgelopen zaterdagmiddag waren beide factoren wel aanwezig, maar niet voldoende om de bezoekers uit Kollumerzwaag te verslaan. Mede door een voortreffelijk keepende Auke Hoekstra van Friese Boys wist Ropta Boys het overwicht en de kansen in de tweede helft niet om te zetten in de broodnodige goals. Friese Boys wist de kansen na rust wel te verzilveren, waardoor Friese Boys met de volle buit huiswaarts kon reizen.

1e helft.
In een gelijkwaardig begin was het eerste kansje voor Ropta Boys. Een corner van Erik de Vries werd door Tjidsger Braaksma net voorlangs geschoten. Meteen na deze kans creëerde Friese Boys een hele grote mogelijkheid. Via de linkerflank kon de bal zo breed worden gelegd op de geheel vrijstaande spits voor het doel. Gelukkig voor Ropta Boys werd de bal te scherp gegeven, waardoor een zekere 0-1 werd voorkomen.

In de 20e minuut komt Ropta Boys opnieuw goed weg. Een keihard schot van Wietse van der Land werd knap door keeper Johannes de Groot tot corner verwerkt. Ook de corner leverde gevaar op, maar opnieuw stond keeper Johannes de Groot zijn mannetje en plukt de bal voor het hoofd van Friese Boys speler weg. Door deze actie valt hij ongelukkig op zijn hoofd, maar na enige verzorging kan hij de wedstrijd vervolgen.

Na de kansen van Friese Boys was het de beurt aan Ropta Boys. Een combinatie door het midden via Leon Dijkstra op Erik de Vries en nog een één twee tussen Tjidsger Braaksma en Erik de Vries werd door laatstgenoemde net naast gepunterd. Zo bleef het spel op een neer gaan met veel strijd en weinig voetbal en zo nu en dan een kans aan weerszijden. In de 35e minuut was Ropta Boys dichtbij de openingstreffer. Een mooie steekpass van Tjidsger Braaksma zette Geert Linthof alleen voor de keeper. De inzet van Geert Linthof draaide van het doel af net naast de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust kon Martin Kool uit een vrije trap van Erik de Vries vrij inkoppen, maar ook deze kopbal trof geen doel. Zo eindigde deze eerste helft zoals hij was begonnen in 0-0.

2e helft.
Friese Boys begint scherp aan de tweede helft en creëert twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Beide mogelijkheden werden om zeep geholpen, de ene bal werd in kansrijke positie naast geschoten en andere verdween over het doel. Na deze kansen werd Ropta Boys wakker en begon beter te voetballen en nam het heft in handen en drong Friese Boys terug op eigen helft. Meteen kreeg Geert Linthof een grote kans op de openingstreffer, maar hij schoot te zacht in en had misschien beter breed kunnen geven op de geheel vrijstaande Erik de Vries. Geen doelpunt voor Ropta Boys, maar de tegen aanval was wel raak voor Friese Boys. Een slim passje van Wietse van der Land zette Pier Kempenaar alleen voor keeper Johannes de Groot. De spits van Friese Boys bleef koel en schoot de bal beheerst langs de uitlopende Johannes de Groot binnen. (0-1)

Ondanks deze tegenslag nam Ropta Boys het heft nog steviger in handen en ging gedreven op zoek naar de gelijkmaker. Hiervoor creëerde men in het vervolg van deze wedstrijd een paar hele goede kansen, zelfs 100% kansen. Jan Bekker kreeg tot tweemaal toe de mogelijkheid om Ropta Boys langszij te schieten. Bij de eerste kans bracht een Friese Boys verdediger redding door de bal te blokken tot corner. De tweede kans was heel groot. Tjidsger Braaksma wist met zijn actie de bal breed te leggen op de geheel vrijstaande Jan Bekker. Alleen voor de keeper moest hij scoren, maar keeper Auke Hoekstra verkleinde zijn doel snel en bracht redding met het lichaam.

In deze fase was Ropta Boys heer en meester, maar keeper Hoekstra bleek in bloedvorm en wist nog tweemaal stijlvol redding te brengen op schoten van Tjidsger Braaksma en Geert Linthof. Ondanks het overwicht moest Ropta Boys opletten voor de counter van Friese Boys. Jan Meindert Castelein moest handelend optreden om Pier Kempenaar het scoren te beletten. Ook in de slotfase kreeg Ropta Boys kansen. Een voorzet van Erik de Vries werd bij de eerste paal door Leon Dijkstra snoeihard net naast gekopt. Invaller Willem Meinema kreeg nog in mogelijkheid, maar zijn schot was ook geen probleem voor keeper Auke Hoekstra. In de slotfase moest Ropta Boys nog verder met 10 man, omdat Jan Meindert Castelein geblesseerd raakte en niet verder kon. De alles of niets poging brak aan, maar het harde werken van Ropta Boys werd niet beloond, want in de blessuretijd wist Friese Boys de wedstrijd te beslissen uit een counter via een doelpunt van Ludo Bosma. (0-2)

Conclusie: Net als vorige week opnieuw geen punten in deze thuiswedstrijd. Het verlies was zuur aan Ropta Boys zijde, omdat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden in deze wedstrijd. Het verschil met vorige week was dat Ropta Boys in deze wedstrijd wel de goede mentaliteit en vechtlust toonde in 90 minuten. Een zeer moeizame herstart na de winterstop van Ropta Boys, maar met de vechtlust en mentaliteit van afgelopen zaterdagmiddag moeten er binnenkort punten komen. Eindstand: 0-2.