Account
Logo
Zoeken
10.9 °C

It Fean/Boelenslaan 1 dwingt driekamp af

zo 12 maart 2017, 10.45 uur

SURHUISTERVEEN - Zaterdag was het D-day voor It Fean/Boelenslaan. Alleen bij eigen winst en verlies van of DTS of Harkema zou het gelijk met deze ploegen komen en een driekamp om degradatie afdwingen tegen datzelfde DTS en Harkema die zelfs beiden die dag verloren. Winnen moest dan tegen hetzelfde Thrianta van twee week geleden waar het vlaggenschip zo spannend maar met 1 punt verschil van won. Gelukkig was het nu niet anders.

De balsponsoren waren zaterdag Ria van der Meer tandartspraktijk en Freke’s Fysio en het team van de week was de D1. De speaker van de avond kondigde een spannend duel aan want Thrianta had nog een heel klein kansje om mee te doen om promotie maar dan moest het sowieso winnen. Dus de belangen waren aan beide kanten groot.

Maar It Fean/Boelenslaan startte sterk, aanvoerster Margriet Helfrich liep voorop in de strijd en mikte dan ook vrij snel al 1-0 raak. Remco Zijlstra scoorde 2-0, Remco verving nog steeds Jan van der Veen omdat laatstgenoemde nog niet kon starten maar gelukkig wel reserve was.

Bovendien moest Lubbert Jan Dijk ook weer vervangen worden want helaas speelde zijn oude blessure op de training weer op, broer Jan Geert verving hem vakkundig.

Ook na 3-1 liepen de roodhemden verder uit tegen de Drenten en het werd maar liefst 6-3 via Sander vd Veen. Maar toen deed Thrianta wat terug, het was even overdonderd maar kwam via 6-4 terug tot 7-5 maar de thuisploeg liet het publiek steeds weer juichen door de twee punten voorsprong bij rust via 8-6 middels een mooie goal van de jongste speelster Nynke Spijker, naar 9-6 bij rust uit te breiden omdat Hilliena Zandstra een vrije bal raak mikte.

Na rust was het spelbeeld al bijna niet anders, It Fean/Boelenslaan die de score opende en Thrianta wat moest volgen.

Toch leek deze wedstrijd sterk op de eerste ontmoeting want ook nu bleef het steeds spannend, het enige verschil zat hem er in dat Thrianta niet éénmaal op gelijke hoogte kwam en altijd 1 of 2 punten achter de feiten aan liep. Op 11-10 bijvoorbeeld leek het weer spannend te worden maar zette de thuisploeg ineens weer aan en liep toch relatief eenvoudig weer weg naar 14-11 middels mooie goals van Jannie Postma en Sander vd Veen.

Toen Jan Boomsma 15-12 in de laatste minuten door het kunststof mikte leek het wel gebeurd, niets bleek minder waar, ondanks het vertragende spel van de rood-zwarten wist de gele ploeg uit Drenthe toch nog tot 15-14 in de laatste seconden te komen, wetende dat Harkema had verloren en dat een gelijk spel automatisch degradatie betekende knokte het vlaggenschip voor wat het waard was, toen de scheidsrechter affloot sprong het publiek dan ook op de banken en vierde de thuisploeg haar overwinning als een kampioenschap.
Er volgt dus een driekamp tussen It Fean/Boelenslaan, DTS en Harkema, één van deze ploegen zal degraderen naar de 4e klas. Waar en wanneer is op het moment van schrijven nog niet bekend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!