10.9 °C

VIOD verliest thuis onnodig van Rijperkerk

ma 6 maart 2017, 10.43 uur

DRIEZUM - Na het verlies vorige week thuis tegen Rottevalle, moest er vandaag gewonnen worden. Roelof van der Veen en Pieter Ele Kuitert starten beide na een schorsing weer in de basis.

Half 3 wordt er afgetrapt en VIOD begint deze wedstrijd voortvarend. Met goed positie spel wordt Rijperkerk terug gedwongen op hun eigen helft. Dit resulteerde in een paar goede kansen. Erik van der Veen krijgt na een slippertje achterin de beste kans om de score te openen. Recht op de keeper af weet hij deze te omspelen en schiet de bal bijna binnen, maar de bal wordt nog net voor de lijn spectaculair weggehaald. Ook Jelmer Visser komt na een corner een teenlengte tekort om de bal in het lege goal te schieten.

Na onnodig balverlies op het middenveld wordt spits Hendriks van Rijperkerk ingespeeld. Deze draait goed weg en loopt zo richting de goal. René van der Veen weet dit in eerste instantie goed te herstellen maar na een kleine duw van beide kanten gaat de spits naar de grond, en constateert de scheidstrechter een penalty. Een zware beslissing. Hendriks benut dit buitenkansje en schiet Rijperkerk in de 29e minuut tegen de verhouding in op voorsprong. Niet veel later komt Rijperkerk op een 0-2 voorsprong. Knullig balverlies en een slippertje van keeper Otte Visser die de bal niet goed beoordeelt leid tot de tweede treffer van Hendriks die bal voor de doellijn ziet blijven liggen en deze zo kan binnenschieten. Een domper voor de manschappen van trainer Anton van Zwol. Toch blijft VIOD de bovenliggende partij maar weet zichzelf helaas niet te belonen. Net voor rust nog een goede kop kans voor Jelmer Visser maar ook deze bal gaat en mag er helaas niet in.

De tweede helft start voor beide ploegen wisselend. Kleine kansjes aan beide kanten worden niet benut. Tot de 60e minuut wanneer René van der Veen een vrije trap mag nemen net over de middenlijn. Hij vindt broer Roelof van der Veen die diagonaal de aansluitingstreffer binnen kopt. VIOD ruikt zijn kans op de gelijkmaker en wordt sterker maar heeft het geluk vanmiddag weer niet mee. Dan een raar moment in de 78e minuut. Roelof van der Veen verwikkelt in een fel duel om de bal na een stuitbal, krijgt zijn tweede gele kaart. Onbegrijpelijk. Hierdoor verliest VIOD de controle en 5 minuten later scoort Rijperkerk via Hendriks de 1-3. Het ergste deze middag gebeurt in de 87e minuut waar René van der Veen in een duel zijn scheenbeen breekt en zwaar geblesseerd met de ambulance het veld moet verlaten. Hij zal node gemist worden en we hopen dat hij spoedig weer mag herstellen.

Zo eindigt deze middag weer zeer teleurstellend voor de VIOD en zit het momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Volgende week moet de rug gerecht worden en zal het tegen Anjum de punten thuis moeten proberen te houden. Aanvang 14.30. Na de wedstrijd verzorgen de Kolkenblazers voor de derde helft in de kantine van VIOD.