8.7 °C

SC Kootstertille zonder moeite langs Groningers

zo 5 maart 2017, 16.04 uur

KOOTSTERTILLE - De Tilsters hadden in eigen huis duidelijk minder moeite met de gasten dan in het eerdere heenduel. Na een prima eerste helft werd het na rust toch wat minder en vergat SC Kootstertille om met ruimere cijfers dan de uiteindelijke 5-0 afstand te nemen van Groninger Boys.

De thuisclub kreeg haar zo gewenste vroege voorsprong. Al in de vijfde minuut had de score geopend kunnen worden maar produceerde Gerbrand Waaksma een afzwaaier. Vier minuten later kwam SC Kootstertille toch aan de leiding. Gerbrand Waaksma opende met een prachtige crosspas richting broer Jouke die vervolgens Tony Bierma in staat stelde strak voor 1-0 uit te halen. De bezoekers hadden twee minuten later de stand ook alweer gelijk kunnen trekken maar Jan Willem Boonstra kogelde de half weggewerkte bal rakelings naast het Tilster doel. De thuisclub was nu duidelijk wakker en reeg menig fraaie aanval aaneen. Jouke Waaksma Bzn trof na een kwartier spelen de voet van de 52-jarige doelman Tjerry Tel en richtte even later nog te hoog.

Halverwege de eerste helft was het toch raak voor de Tilster aanvalsleider. Pieter Hoekstra schoot op doel maar de bal kwam onbedoeld bij Jouke Waaksma Bzn voor de voeten die niet wachtte en het speeltuig bij de eerste paal binnenwurmde; 2-0. Tom van der Veen had een kwartier voor rust meer uit zijn actie kunnen halen maar schoof de bal slordig voorlangs. Even later namen de Tilsters definitief afscheid van Groninger Boys en hoe! Wopke Hoekstra leverde een schitterende voorzet op maat af en de boven iedereen uittorende Jouke Waaksma knikte de bal fantastisch binnen; 3-0.

Doelman Tel werd vlak voor rust dusdanig door een medespeler in verlegenheid gebracht dat hij na zijn onorthodoxe redding na de rust niet meer onder de lat terugkeerde. Na de thee probeerden SC Kootstertille de score op te voeren maar met name Tom van der Veen slaagde er maar niet in om na enkele uitstekende acties de bal achter gelegenheidsdoelman Michel Kraan te deponeren. Met de aangever op Wilco van der Heide had Van der Veen tien minuten na de rust meer succes want Van der Heide kogelde de vierde Tilster treffer genadeloos tegen het nylon. De gasten groeven zich steeds meer in waardoor de SC Kootstertille moeite had om de juiste richting te vinden. Gerbrand Waaksma hoekschop, en Aize Storm voorlangs, waren echter dichtbij.

Tien minuten voor het einde veerde het publiek nog een keer op. Douwe Hoekstra vond Jouke Waaksma Bzn die op een vlagsignaal voor buitenspel wachtte maar tot eigen verbazing doelman Kraan met zijn derde treffer mocht passeren; 5-0. Tom van der Veen was in de slotminuten nog dichtbij een eerste treffer maar hoewel de scherpte in de actie duidelijk aanwezig was, ontbeerde deze in de afwerking. Opnieuw was het lichaam van de Groninger sluitpost spelbreker.