9,7 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

ASC in 2e helft onderuit tegen Friese Boys

Publicatie: 
zo 05 maart 2017 15.45 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag 4 maart speelde ASC de inhaalwedstrijd tegen Friese Boys. In de eerste helft was ASC de bovenliggende partij. Vooral in het eerste half uur kreeg ASC een aantal goede kansen, maar er werd maar één keer gescoord. Rob Westra stuurde Remco Hofman op links op weg. Door op snelheid de back van Friese Boys te kloppen kreeg hij de kans op een goede voorzet, die voortreffelijk werd binnengeschoten door Tamme de Boer.

In het laatste kwartier van de eerste helft werd Friese boys wel wat gevaarlijker, vooral uit een aantal corners, maar er werd voor de thee niet meer gescoord.

Na rust waren de rollen helemaal omgedraaid en was Friese Boys veel gevaarlijker.
In de vijftigste minuut leidde dit tot de 1-1, toen keeper Arie Brandsma een schot niet onder controle kon krijgen, waardoor de bal via zijn armen in de goal verdween. Tien minuten later nam Friese Boys een voorsprong, toen een geheel vrijstaande speler ongehinderd kon inkoppen. Twee minuten later was de overwinning voor Friese Boys wel binnen toen na een scrimmage de bal werd binnen geschoten.

Dat twee minuten voor tijd de stand ook nog op 4-1 kwam was alleen belangrijk voor de statistieken.

Volgende week wacht voor ASC de moeilijke uitwedstrijd tegen Trynwâlden, waar op het kunstveld om halfdrie zal worden afgetrapt.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS