12.5 °C

VV Anjum doet goede zaken tegen Minnertsga

zo 26 februari 2017, 11.13 uur

EANJUM - VV Anjum heeft ook haar tweede duel na de winterstop met een overwinning afgesloten. Op een ijskoud en winderig Kolkenfjild wisten de Anjumers een verdiende 3-1 overwinning te behalen op Minnertsga.

Nadat scheidsrechter Vonk voor het begin van de wedstrijd had gefloten was het duidelijk dat Anjum vandaag maar één doel het veld in was gegaan, en dat was winnen. In de beginfase van de wedstrijd waren de eerste kansen voor Anjum. Stephan Overkempe verzuimde de score te openen na een voorzet van Ietzen Eise Kloosterman, tien minuten later werd een voorzet van Stephan Overkempe door Wiebe Dijkstra net over de goal van Jorn Helder gekopt. Halverwege de eerste helft stuurde Johan Boersma met een steekbal Stephan Overkempe richting de goal van Minnertsga en weet de bal knap achter keeper Helder te werken, 1-0.

Een aantal minuten later wordt een goal van Wiebe Dijkstra om dubieuze redenen afgekeurd, het blijft 1-0. Minnertsga komt hierna iets beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Een schot van Gerlof Glazema wordt door keeper Lolke Dijkstra gemakkelijk gevangen. Een voorzet vanaf rechts wordt door Johan Boersma net gemist, en een afstandschot van Brandt Schaap gaat net naast de goal van Minnertsga. Herre de Vries van Minnertsga probeert Lolke Dijkstra vlak voor rust nog te verrassen, maar zijn schot blijkt ongevaarlijk.

In het beginfase van de tweede helft was het Minnertsga die het betere van het spel liet zien. Lolke Dijkstra redde twee keer zeer attent op een inzet van Minnertsga. Na een counter van Minnertsga stuit Enno Kingma wederom op keeper Lolke Dijkstra. Na tien minuten in de tweede helft is het Wiebe Dijkstra die met een voorzet Johan Boersma weet te bereiken en Boersma weet knap de 2-0 achter keeper Helder te schieten.

Stephan Overkempe weet de ver voor zijn goal spelende keeper van Minnertsga bijna te verrassen, maar zijn inzet gaat net naast. In de tegenaanval is het Remco van der Mossel die de bal net over de lat van Dijkstra kopt. Een kwartier voor tijd is het Lolke Dijkstra die een inzet van Gerlof Glazema weet te pakken. Tien minuten later is het Remco van der Mossel die namens Minnertsga een penalty mag gaan nemen na hands in het strafschopgebied van Anjum, 2-1. Net voor het einde van de wedstrijd is het Pope Bauke Holwerda die Stephan Overkempe op rechts aanspeelt, Overkempe ziet keeper Helder ver voor zijn goal staan en wat eerder in de wedstrijd niet lukte, ging nu wel goed, 3-1. Nadat de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd had gefloten was de vreugde op It Kolkenfjild groot.

Door de winst op Minnertsga stijgt Anjum naar de achtste plaats op de ranglijst en heeft nu 22 punten.

Zaterdag 4 maart speelt Anjum om 14:30u op het eigen Kolkenfjild de Derby van het Lauwersmeer tegen Kollum.