12.6 °C

Quick '21 wint van Harich (25-18)

zo 12 februari 2017, 12.51 uur

OUDEGA - Het einde van de competitie nadert en de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse B is zenuwslopend. De Granaet en Quick’21 gaan vier aan de leiding met evenveel punten. Beide ploegen weten nagenoeg alle wedstrijden te winnen en kunnen zich geen misstap permitteren.

Zo stond er voor Quick zaterdag de lastige thuiswedstrijd tegen Harich op het programma. Deze ploeg staat momenteel op de 3e plaats en heeft in 2017 een goede reeks wedstrijden neergezet.

Quick begon, uitgezonderd de voor de NL-korfbal genomineerde wereldgoal van Hendrik de Jong, wat slapjes aan de wedstrijd en het was Harich dat aan het begin van de wedstrijd het initiatief nam. Op een stand van 4-4 zorgden Jelte de Vries met een slim balletje onder de korf en Romke Kooistra vanaf de strafworpstip ervoor dat Quick op voorsprong kwam. Het andere vak breidde de voorsprong verder uit via een doorloopbal van Geke Blauw en een afstandschot van Gerwold Hylkema. Vlak voor rust was er even een doelpuntloze periode, maar ondanks dit kon de Spar-Adema equipe met een ruime 12-8 voorsprong de rust ingaan.

Na rust kwam Harich via een strafworp terug tot 12-9. Dichterbij dan deze 3-punts marge zouden ze in deze wedstrijd echter niet meer komen. Quick ging in de 2e helft rustig door met scoren en wist zo een ruime overwinning neer te zetten. Eindstand 25-18.