7.9 °C

DTS pakt belangrijke punten tegen Flamingo's

zo 8 januari 2017, 13.59 uur

SURHUIZUM - Het nieuwe jaar startte afgelopen zaterdag voor DTS met een derby op het program: Flamingo’s uit Buitenpost kwam op bezoek. Voor DTS meteen een belangrijke en moeilijke pot; DTS staat onderaan de ranglijst en Flamingo’s, bezig aan een prima seizoen, staat op de eerste plek.

DTS startte toch wat gespannen aan de wedstrijd en het werd ook vrij snel duidelijk dat bij Flamingo’s ook wat spanning zat. De doelpunten vielen moeilijk, goede kansen werden aan beide zijden gemist. De strijdlust was er echter wel en dat zorgde toch voor een aantrekkelijke pot korfbal. DTS nam gedurende de eerst helft het voortouw door via 2-2 voor de rust uit de lopen naar 7-4.
Zaak voor de formatie uit Surhuizum om deze voorsprong in de tweede helft vast te houden.

Met name dankzij de sterk spelende heren van DTS lukte om langzaam van Flamingo’s weg te lopen. Na een stand van 14-7 liet DTS, door slordig verdedigen en een aantal goede wissels aan Buitenposter zijde, de Flamingo’s nog terugkomen tot een eindstand van 14-10. Erg belangrijke punten voor DTS in de strijd tegen degradatie. Omdat er een aantal wedstrijden in de poule niet doorgingen vanwege de weersomstandigheden blijft Flamingo’s nog lijstaanvoerder, met een wedstrijd meer gespeeld.

Volgende week speelt DTS opnieuw een derby; in eigen hal ontvangt zij dan kv It Fean. Beide ploegen delen de onderste plekken, dus wederom een belangrijke pot! De wedstrijd begint om 18:10 uur.
Flamingo’s staat een uitwedstrijd tegen DWA-ARGO te wachten, deze wedstrijd start om 13:00 uur.