2,4 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Wederom verlies voor KV Invicta

Publicatie: 
zo 18 december 2016 21.20 uur

KOLLUM -

Zaterdag stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart op het programma. Zowel de Pruttelpot-formatie als Oranje Zwart staan beide onderaan met 2 punten op de ranglijst. Onder toeziend oog van het vele publiek mocht pupil van der week Iris Huizenga de wedstrijd openen door middel van een doorloopbal. De balsponsor werd gesponsord door Poelier en Kaasboer Hilboezen te Kollum.

Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren werd al snel duidelijk. De eerste tien minuten ging gelijk op en stond er een magere 3-3 op het scorebord. Er werden veel kansen gecreëerd maar de afronding liet te wensen over. Daarna brak een lange fase aan dat er door beide teams niet werd gescoord. Het aanvalsvak van Uulco Hoekstra had moeite om de steun in te vullen waardoor er geen lange aanvallen konden worden opgezet. Echter lagen er volop kansen achter de korf maar werden niet afgerond. Net voor de rust wist Oranje Zwart langszij te komen en na een stugge eerste helft gingen beide ploegen de kleedkamer in met een stand van 6-8.

Na de pauze was het de bedoeling dat de Pruttelpot-formatie er een schepje bovenop zou doen maar helaas was de tegenstander zuiverder en wist een gaatje te slaan van 3 doelpunten. Gelukkig wisten Wim Oostra en Uulco Hoekstra het gat te dichten en kwam Invicta dichterbij; 8-9. Kort daarop werden Ruurd Meidertsma en Sijke de Vries het veld ingebracht voor Karin van der Molen en Anne Jan Miedema. Er brake een zeer spannende fase aan waarbij het op een gegeven moment gelijk op ging; 13-13.

Kort voor het einde kregen de oranjehemden nog een strafworp mee maar deze werd gemist. Door het foutief afstoppen van een heer van Oranje Zwart ging ook Invicta de fout in en ook zij kreeg een strafworp tegen. Deze strafworp werd afgerond en zo floot de scheidsrechter kort daarna af en werd de eindstand bepaald op 13-14. Na afloop van deze wedstrijd nam Wilma Grijpma afscheid van het eerste team. Ze heeft een aantal jaren in de hoofdmacht gespeeld en doet nu een stapje terug ivm werk. Een sneu verlies voor Invicta die nu met 2 punten onderaan staat in de tweede klasse en nu nog meer de aansluiting gaat missen.

Zaterdag 7 januari staat de uitwedstrijd tegen EKC uit Emmen op het programma.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

2,4 °C

Meting: 08.30 uur

18 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden