2,4 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Flamingo's 1 winterkampioen

Publicatie: 
zo 18 december 2016 17.17 uur

BUITENPOST -

Dit weekend stond de laatste wedstrijd van dit korfbal jaar op het programma. Deze strijd werd gestreden in de Houtmoune te Buitenpost tussen de Flamingo’s 1 – Lintjo 1. Op het veld had de bouwbedrijf Tamminga formatie nog verloren van de gasten uit Oldeberkoop. Hierdoor waren de Flamingo’s extra gebrand om dit weekend te winnen. Na een spannende wedstrijd was het de thuisploeg die aan het langste eind trok en de punten in Buitenpost hield.

De Flamingo’s begonnen scherp aan de wedstrijd en hadden vroeg een 2-0 voorsprong te pakken. Reinder Zuidhoorn en Herman Pilat hadden het vizier op scherp staan. Na nog een goal van de op dat moment erg sterk spelende Martein Visser waren het de gasten die maar liefst zesmaal achter elkaar de korf wisten te vinden. Zoals wel vaker dit seizoen konden de geelhemden in de achtervolging. Klaarblijkelijk hebben de Flamingo’s die achterstand nodig om hun beste spel te laten zien. Want voordat de prima leidende scheidsrechter P.Jonkers voor de rust kon fluiten, had de thuisploeg de achterstand om kunnen buigen naar een 11-8 voorsprong. Vooral van afstand wist de thuisploeg de korf moeiteloosheid vinden.

De tweede helft was het spannend. De Flamingo’s konden niet uitlopen en Lintjo bleek een stuggere tegenstander dan verwacht. De thuis ploeg bleef wel de gehele tweede helft aan de goede kant van de score. Dit mede door twee belangrijke afstanders van Anneke Broekhuizen, die in de basis starte voor de geblesseerde Amarins vd Meer. Aan het einde van de wedstrijd wisten de Buitenposter achttal toch weer een gaatje van drie goals te slaan en de overwinning veilig te stellen. Onder andere door een fraaie omdraaibal van Marrit Sietzema, 17-14. Maar de gasten uit Oldeberkoop gaven zich niet zomaar gewonnen en werden door het slechte uit spelen van de Flamingo’s in het zadel geholpen. Ze wisten nog twee maal te scoren, waardoor er toch nog een spannende eindfase ontstond. Maar de voorsprong was groot genoeg gebleken.

De Flamingo’s konden na het laatste fluitsignaal het publiek bedanken voor de support en met zijn allen de 17-16 overwinning vieren. Door het verlies van koploper KV Harkema later op de avond, staan de Flamingo’s 1 aan het einde van het jaar bovenaan in de 3de klasse B.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

2,4 °C

Meting: 08.25 uur

18 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden