2,4 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Koploper Stadskanaal wint van WIK '34

Publicatie: 
di 13 december 2016 11.36 uur

DAMWâLD -

Zaterdag was het moment dat de selectie van WIK ’34 uit Damwoude het op moest nemen tegen koploper Stadskanaal in de 4e klasse B. Stadskanaal wist in de eerste vier competitiewedstrijden punten te pakken, op één wedstrijd na werd alles gewonnen. De selectie van WIK ’34 begon het seizoen echter slechter, van de eerste vier wedstrijden werd er maar één gewonnen. Na een lange autorit wist de ploeg van Sytse de Boer uit Damwoude toch scherp aan te treden tegen de thuisspelende ploeg.

Nadat scheidsrechter Rutger Kluiver (Nic/Alfa College) deze ochtend in sporthal de Spont voor het eerst floot, begonnen beide ploegen goed aan de wedstrijd. De wedstrijd ging vanaf het begin af aan gelijk op, na een aantal prima uitgespeelde aanvallen wist de thuisspelende ploeg toch op voorsprong te komen. WIK ’34 wist echter te herstellen en de score gelijk te trekken naar 7-7. Toch werd het verschil gemaakt onder de korf, door het sterke rebound-werk van de spelers van Stadskanaal wist de ploeg vaker tot een schot te komen en dus vaker een aanval met een doelpunt te bekronen.

Een drietal spelers van de thuisspelende ploeg sprong er echter uit door bijna alle doelpunten te maken, Stadskanaal was deze zaterdag de bovenliggende partij door kansen wél af te ronden. Toen de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit blies was de score 22-15 af te lezen op het scorebord, Stadskanaal behield in eigen huis opnieuw de punten. WIK ’34, dat nog maar één wedstrijd wist te winnen dit seizoen, heeft echter nog steeds veel vertrouwen in de resterende wedstrijden, het verschil tussen de bovenste en onderste ploegen is klein en dus is er nog veel mogelijk. Aanstaande zaterdag zal de ploeg thuis aantreden tegen Spannum, de ploeg die in punten gelijk staat met WIK, om 20:25 in de Boppeslach.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

2,4 °C

Meting: 08.30 uur

18 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden