4.5 °C

DTS pakt punten tegen Lintjo

ma 12 december 2016, 10.45 uur

HANTUM - In de vierde speelronde was het voor DTS van groot belang om punten te pakken, aangezien de Surhuizumers ondanks goede wedstrijden nog niet verder waren gekomen dan 1 punt. Lintjo was de tegenstander die in de Surventohal op bezoek kwam om het tegen de Broekenhuisformatie op te nemen.

DTS had aanvankelijk moeite om in de wedstrijd te komen, terwijl de gasten fel van start gingen. Dit betekende dat DTS na de eerste fase van de eerste helft een 2-6 achterstand moest zien goed te maken. Vanaf dat moment ging er in de hoofden van de DTS-spelers een knop om en werden de inzet en effectiviteit zowel in de aanval als in de verdediging verhoogd. Langzaam maar zeker knokte de Broekenhuisformatie zich terug in de wedstrijd, met als resultaat een verdiende ruststand van 9-9.

Na de rust nam DTS het initiatief over van Lintjo. In de eerste minuten van de tweede helft scoorde de thuisploeg twee keer, om zo voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong te pakken. Nu was het zaak om deze voorsprong niet meer uit handen te geven, met nog twee derde van de tweede helft te spelen.

Lintjo was aanvankelijk nog bij machte om het verschil op maximaal 2 doelpunten te houden, maar toch wist DTS uiteindelijk een iets comfortabeler voorsprong van 4 doelpunten neer te zetten. Vanuit deze voorsprong wist DTS de wedstrijd uit te spelen. Met een eindstand van 20-18 hield DTS de belangrijke punten verdiend in eigen huis.

Zaterdag 17 december speelt DTS om 17.35 uur in de Ripperdahal in Winsum tegen DWA/ARGO.