4.7 °C

ASC verliest in 5 minuten van Ropta Boys

zo 11 december 2016, 12.42 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag ontving ASC thuis Ropta Boys. Om twee uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Buitenhuis uit Rouwveen. Ropta Boys begon scherp aan de wedstrijd, en probeerde direct door te drukken, maar ASC stond redelijk goed te verdedigen. Toch was er in de vierde minuut al een grote kans voor Ropta Boys, maar keeper Arie Brandsma stond zijn mannetje. Hoewel het optisch overwicht van Ropta Boys wel in stand bleef, duurde het tot de 18e minuut voor het weer gevaarlijk werd. Uit een corner belande de bal op de onderkant van de lat, maar sprong weer uit het doel.

In de 27e minuut ging het voor ASC wel fout. Uit de zoveelste corner werd de bal uiteindelijk door Tjidsger Braaksma in het net geschoten, waardoor het 0-1 werd. Vijf minuten later werd het 0-2 door Edwin de Vries, na niet al te sterk verdedigen aan ASC-zijde. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was weer voor Ropta Boys. Een schot op doel belande via de onderkant van de lat in handen van de keeper.

De tweede helft had een heel ander aanzien. ASC zette alles op alles om toch nog een resultaat te halen, terwijl Ropta Boys dacht de buit al binnen te hebben. ASC had dan ook bijna de hele tweede helft een optisch overwicht. Ook kwamen ere diverse kansjes voor ASC. In de 57e minuut kreeg Remko Hofman een kans tot schieten, na een zeer snelle aanval over de rechterkant, maar zijn schot ging naast.

In minuut 61 kon Han Zwart alleen op de keeper afgaan, maar keeper Johannes de Groot lag op de goede plek om de inzet te stoppen. Binnen dezelfde minuut ging een bal van Tamme de Boer hard voor de goal langs, zonder dat iemand er een teen tegen aan kon krijgen.

Even later werd een vrije trap van Tamme de boer goed weg gestompt door de keeper, waarna de rebound door Rob Westra werd naast geschoten. In de laatste minuut kreeg Ropta Boys na een uitval nog een kans, maar deze werd hoog over gewerkt. Door dit resultaat gaat ASC de winterstop in op de laatste plaats, zodat er na de winter alleen omhoog gekeken kan worden.