Account
Logo
Zoeken
1.1 °C

Foto: Achtkarspelen | Wethouder Klaas Antuma was afgelopen nacht getuige van de plaatsing

Brugdeel voetgangersbrug Buitenpost geplaatst

di 15 november 2016 10.52 uur

BUITENPOST - In de nacht van maandag op dinsdag is een brugdeel geplaatst in de nieuwe voetgangersbrug bij het station in Buitenpost. De nieuwe brug zal begin 2017 in gebruik worden genomen. De voetgangersbrug verbindt het treinstation met een parkeerterrein waar plek is voor bijna 200 auto's. De aanpassing was nodig aangezien er te weinig parkeerruimte was aan de zuidkant van het treinstation.

Het station in Buitenpost is een plek waar de trein altijd stopt, elke dag maken 1.800 reizigers gebruik van het stationsgebied. Om het parkeerprobleem op te lossen en de bereikbaarheid van het station te verbeteren ondergaat het gebied de metamorfose. De voetgangersbrug is hiervan onderdeel. Aan de buiten- en binnenkant van de voetgangersbrug komen afbeeldingen die kenmerkend zijn voor Achtkarspelen. De binnenzijde wordt vormgegeven met beelden uit de rijke historie van de gemeente.

Ook bezoekers van De Kruidhof zullen gebruik maken van de parkeerplaats en de brug. Zij kunnen de kruidentuin bereiken via een natuurlijke looproute vanaf het station. De omgeving rond het station in Buitenpost en De Kruidhof ondergaat ook een metamorfose. Naast de werkzaamheden bij het station worden de Julianalaan, Schoolstraat en Edisonstraat opgeknapt. De herinrichting van het hele gebied is na de zomer 2017 klaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

vandaag, 14.08 uur

Oudere man belandt in sloot