Account
Logo
Zoeken
3.6 °C

Fries Landbouwmuseum vertrekt uit Earnewâld

di 12 juli 2016, 17.02 uur

EARNEWALD - Het Fries Landbouwmuseum vertrekt uit Earnewâld. Het museum zal een plek krijgen op de W. C. de Groot pleats bij Leeuwarden. De provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden ondersteunen het plan. De boerderij wordt gerestaureerd zodat het landbouwmuseum zich er vanaf 2018 kan vestigen.

Het afgelopen jaar beraadde het landbouwmuseum zich op haar toekomst op een andere locatie. Het huurcontract op de huidige locatie in Earnewâld verloopt na 2016. De plannen voor de verhuizing legde het landbouwmuseum voor aan de provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden. Op basis daarvan ontvangt het museum financiële bijdragen van de overheden.

Voor de restauratie van de boerderij ontvangt de Stichting Alde Fryske Pleatsen 200.000 euro van de provincie uit de subsidieregeling monumenten 2015. De gemeente Leeuwarden draagt de boerderij over aan de stichting. De gemeente blijft wel eigenaar van de grond. Daarnaast heeft de gemeente het voornemen een garantstelling af te geven van 600.000 euro voor de verbouwing en inrichting van het rijksmonument. Stichting Alde Fryske Pleatsen verhuurt de boerderij onder gunstige voorwaarden aan het landbouwmuseum.

De totale kosten zijn 1.525.000 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.6%
Nee  
56%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!