2,4 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Oké-PC levert SvPO-scholen 270 laptops
Suzan Polet neemt namens SvPO de laptops in ontvangst van Ronald Zijlstra van Oké-PC Fryslân

Oké-PC levert SvPO-scholen 270 laptops

Publicatie: 
do 19 mei 2016 10.45 uur

BURGUM -

Sinds een aantal jaren heeft de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) twee scholen voor middelbaar onderwijs, in Hurdegaryp en in Kapelle (Zeeland). Er wordt les gegeven op Gymnasium-, VWO- en HAVO-niveau.

Op het Tjalling Koopmans College, gevestigd in het voormalige pand van CBS de Winde te Hurdegaryp, krijgen scholieren op vernieuwende wijze les. De klassen zijn met 16 leerlingen klein en vergelijkbaar met een privéschool. De eigen leermethodes zijn vernieuwend en digitaal. Iedere scholier heeft een notebook, krijgt veel persoonlijke aandacht en heeft weinig huiswerk.

De methode slaat zo goed aan dat na de zomer al extra lokalen in gebruik moeten worden genomen in Hurdegaryp, en dat een derde vestiging wordt geopend in Geldermalsen.

De stichting was op zoek naar 270 notebooks voor alle locaties, plus ICT-voorzieningen voor de uitbreiding en de nieuwe vestiging. Oké-PC Fryslân bleek het beste voorstel te kunnen doen en heeft de laptops deze week gebruiksklaar afgeleverd.

Over SvPO/Tjalling Koopmans College
De SvPO bevordert dat leerlingen ruimhartig persoonlijke aandacht krijgen van vakdocenten. Dat doet de stichting door het onderwijs slimmer en met minimale 'overhead' te organiseren. De besparingen die dat oplevert, worden geïnvesteerd in kleinere klassen en meer lestijd. De SvPO steunt het Tjalling Koopmans College zowel financieel als organisatorisch. Verder helpt de stichting met goedkope ICT-oplossingen en met de ontwikkeling van lesmethoden. Ga voor meer informatie naar www.tjallingkoopmans.svpo.nl of bel 0511-471712.

Over Oké-PC Fryslân
Oké-PC bestaat sinds 1994 en levert op flexibele wijze ICT-producten en -diensten aan zowel bedrijven, scholen als particulieren. Naast de hoofdvestiging n Burgum is er alweer bijna vijf jaar een winkel in Dokkum. Ga voor meer informatie naar www.okepc.frl of bel 0511-200200.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

2,4 °C

Meting: 08.25 uur

18 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden