4,9 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren


Foto: Srfotografie | Security Noord bewaakt sinds de explosie de flat in Drachten. De bewaking vindt dag en nacht plaats

Nieuwe Commando & Camerawagen Security Noord

Publicatie: 
do 07 januari 2016 18.50 uur

DRACHTEN -

Wat er ook gebeurt, Hans Nieuwenhuis van Security Noord ziet het. Met zeven camera's bewaakt hij en zijn collega's elke hoek rondom de 'explosieflat' aan de Nachtegaalstraat in Drachten. Het terrein is helemaal afgezet en het bewakingsbedrijf zorgt er voor dat ongenode gasten meteen worden opgemerkt. Nieuwenhuis werkt vanaf locatie in een camerawagen welke van alle gemakken is voorzien. Zo beschikt de wagen over een magnetron en koffiezet-automaat maar ook belangrijke hulpmiddelen als een AED en brandblusser is aanwezig.

Security Noord bewaakt sinds de explosie de flat in Drachten. De bewaking vindt dag en nacht plaats met assistentie van de gemeentelijke surveillancedienst SVS. Niemand mag binnen de hekken komen omdat er nog altijd persoonlijke spullen van bewoners liggen. Tevens is er nog altijd sprake van instortingsgevaar.

Eén ongenode gast blijft Nieuwenhuis bij. In de laatste nacht van 2015 zag hij plotseling twee kattenoogjes op beeld verschijnen. De kat bleek uiteindelijk Billy te zijn en was na de explosie vermist geraakt. Het baasje was sinds de explosie al op zoek naar Billy maar de kat was dagenlang zoek. Dankzij snel handelen van de beveiliging kon Billy dezelfde nacht worden gevangen en werden hij en de eigenaresse nog dezelfde nacht herenigd. Het raakte Nieuwenhuis. "Hjir dogge jo it foar."

FOTONIEUWS
    

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS