10,2 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren


© Jochem Wiersma

Verkeersregelaar aangereden in Holwerd

Publicatie: 
wo 15 juli 2015 21.40 uur

HOLWERD -

Woensdagavond is op de rotonde van de Ljouwerterdyk tussen Holwerd en Blije een verkeersregelaar bewust aangereden.

Een man in een grijze auto wilde bij Holwerd vanaf de rotonde de Ljouwerterdyk oprijden, maar hij werd tegengehouden door een verkeersregelaar, omdat de weg vanwege wegwerkzaamheden is afgesloten.

De automobilist was niet van plan om zich door de verkeersregelaar te laten stoppen en reed door. De verkeersregelaar kwam op de motorkap terecht en hij werd zo'n honderd meter meegesleurd. Bij de afslag met de Medwerterwei remde de auto af omdat hij linksaf wilde slaan. Op dat moment kon de verkeersregelaar van de motorkap afkomen en via de portofoon zijn collega's waarschuwen. De automobilist schoof een afzetting aan de kant en ging er vandoor.

Twee collega's reden in een busje achter de man aan tot een woning in Blije. De 71-jarige man stapte daar vervolgens op een fiets en ging er weer vandoor. De twee collega's van de verkeersregelaar wisten de man met hun auto klem te rijden en werkten de man tegen de grond. Ze bleven op de man zitten tot het moment dat de gealarmeerde politie arriveerde. De man is door de politie aangehouden en ingesloten in een politiebureau.

De 35-jarige verkeersregelaar werd in een ambulance onderzocht, maar hij bleek geen dusdanig letsel te hebben dat hij mee moest naar het ziekenhuis.

FOTONIEUWS
    

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

10,2 °C

Meting: 02.45 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden