Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

Regiokandidaten niet hoog op CDA-lijst

di 9 september 2014, 17.00 uur

BURGUM - Op de concept-kandidatenlijst voor de verkiezingen van Provinciale Staten in maart 2015 zijn bij het CDA in Fryslân weinig kandidaten uit de regio hoog op de lijst te vinden. Alleen Wim Eilering uit Drachten staat op een echt verkiesbare achtste plaats. De lijst wordt aangevoerd door Sander de Rouwe uit Bolsward, nu nog lid van de Tweede Kamer en de huidige gedeputeerde Sietske Poepjes. Huidig gedeputeerde Tineke Schokker komt niet de lijst voor. Joop Atsma uit Surhuisterveen staat als lijstduwer op nummer 50 van de lijst.

Ex-wethouders vallen op
Op de lijst staan twee opvallende namen van ex-wethouders. Het gaat om ex-wethouder Jacob Appelhof uit Dokkum. Hij stapte in 2008 op als wethouder. De gewezen wethouder staat net als tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Dokkum wel weer op de lijst. Ex-wethouder Hilbrand Visser die ook zijn functie als wethouder neerlegde staat eveneens op de lijst. Hij staat op plaats nummer 30.

Definitieve lijst op 1 december
Een andere kanshebber voor het Statenlidmaatschap is Maaike Prins uit Oentsjerk die op plaats nummer elf staat. Bij de laatste verkiezing kreeg het CDA 8 zetels (van de 43) toebedeeld. Verder staat er dertien kandidaten uit Noordoost Fryslân op de lijst, maar de kans dat zij worden gekozen is klein. Op 4 oktober worden de lijsttrekkers definitief gekozen. De verdere kandidatenlijsten worden vastgesteld in de ledenvergaderingen van alle afdelingen. Op 1 december is de definitieve lijst bekend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.9%
Nee  
55.5%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!