Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

Dongeradeel achter ‘Oerol’ Lauwersoog

vr 30 november 2012, 0.39 uur

LAUWERSOOG - Voor de organisatie van het TREK-festival in 2013, 2014 en 2015 is de gemeente Dongeradeel bereid om subsidie te verlenen van in totaal € 50.000,-. Dat besloot de gemeenteraad donderdagavond tijdens de raadsvergadering in de gemeente Dongeradeel. Het cultureel festival rond het Lauwersmeer moet uitgroeien tot een meerdaags evenement net als Oerol, dat een impuls moet gaan geven aan de regionale economie. De gemeenten Kollumerland en de Marne verlenen dezelfde subsidie.

In 2011 is de Stichting Lauwerslandfestival opgericht met als doel een jaarlijks terugkerend festival rond het Lauwersmeer te organiseren. De naam van de festival werd Trek, omdat ieder jaar een trekvogel centraal staat. Het gaat om een cultureel festival met elementen van natuur, educatie, economie, toerisme en recreatie. Het eerste jaar wordt gerekend op 5.000 bezoekers. Deze bezoekers komen uit zowel de regio als daarbuiten. De totale kosten van het evenement in 2013 worden geraamd op € 233.600,-. Een deel van dat bedrag kan worden betaald door de subsidie. Zo’n anderhalve ton moet nog worden gedekt uit andere subsidies en sponsorgelden.

TREK is een nieuw festival dat zich rondom het Lauwersmeer afspeelt. Hierbij zal zowel het Lauwersmeer als het omliggende gebied vanaf voorjaar 2013 als podium fungeren voor vernieuwende, creatieve, inspirerende en uitdagende voorstellingen, tentoonstellingen, concerten, educatieve activiteiten, presentaties en demonstraties. De eerste editie van TREK in 2013 zal twee dagen duren. In de plannen van de voorbereidingscommissie ontwikkelt het festival zich in de loop van de jaren naar een meerdaags evenement. Zodat er in het voorjaar van 2019, wanneer het Lauwersmeer zijn 50 jarige jubileum viert, sprake zal zijn van een festival dat een week tot tien dagen beslaat.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer