Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Amelander staat naakt voor het raam

do 13 september 2012, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Een 63-jarige inwoner van Nes (Ameland) zou op 21, 22 en 23 juli 2011 tot drie keer toe naakt voor het raam van zijn woonkamer hebben gestaan. De man werd gezien door zijn buren, die er niet van gediend waren geconfronteerd te worden met een blote buurman. De Amelander moest zich donderdag bij de Leeuwarder rechtbank verantwoorden. De man kwam er niet opdagen.

De buurvrouw heeft de verdachte tot drie keer toe naakt voor het raam zien staan. De man stond volgens haar bijna tegen de ruit aan. De vrouw was bang en voelde zich gekwetst. Ze durfde niet meer alleen thuis te zijn. De verdachte ontkende. Volgens hem is hij naakt door de kamer gelopen om zijn kleren te pakken. Hij zei dat hij erg geschrokken was van de aangifte. Hij heeft folie op de ramen geplakt om herhaling te voorkomen.

Volgens hem was de aangifte 'gewoon gelogen'. Hij had gezegd dat hij nooit iemand opzettelijk heeft willen kwetsen. De reclassering denkt dat hij de zaak bagatelliseert. Een behandeling zou op zijn plaats zijn en dat was dan ook wat de officier van justitie eiste. Verder vorderde de officier een werkstraf van 60 uur, twee weken voorwaardelijke celstraf en reclasseringstoezicht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid