6,3 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Appartement kopen, problemen VvE?

Appartement kopen, problemen VvE?

Publicatie: 
di 17 juli 2012 12.50 uur

SURHUISTERVEEN -

Heeft u interesse in een appartement? Dan is een goed functionerende Vereniging van Eigenaren (VvE) van belang. Met een goed functionerende VvE worden de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren behartigd.

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is een vereniging van bewoners van een appartementencomplex. Het doel van de VvE is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. De Vereniging van Eigenaren zorgt bijvoorbeeld voor het onderhoud van het appartementsgebouw en alle andere gemeenschappelijke belangen van de eigenaren.

Een koper koopt in feite het recht om een appartement te bewonen in een appartementsgebouw. De koper is mede-eigenaar van het gebouw en daarmee medeverantwoordelijk. Om het gebouw gezamenlijk te beheren is een Vereniging van Eigenaren verplicht. De eigenaren van een appartementsgebouw zijn automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Lidmaatschap kan niet worden geweigerd. Een VvE functioneert zoals elke vereniging met een algemene ledenvergadering, een dagelijks bestuur, een voorzitter van de (leden)vergadering en een kascontrolecommissie.

Heeft u vragen over een VvE of overweegt u een appartement te kopen? Wilt u niet geconfronteerd worden met onverwachte zaken als achterstallig onderhoud? Neem dan contact op met NVM makelaardij De Flexibele Makelaar te Surhuisterveen. Ook verzorgt De Flexibele Makelaar te Surhuisterveen jaarlijkse checks voor Verenigingen van Eigenaren.

Link: www.flexibele-makelaar.nl/

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS