10,2 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Stelen scooter is 'een ploertenstreek'

Publicatie: 
za 09 juni 2012 14.30 uur

LEEUWARDEN -

'Dit is een ploertenstreek, hoe kun je dit doen?' Met een mengeling van verbazing en afkeer sprak de officier van justitie een 24-jarige Harlinger streng toe. De Harlinger had in de nacht van 6 op 7 maart vorig jaar van een erf in Kootstertille een scooter en een aanhangwagen gestolen. Dat was al erg genoeg. Wat nog veel erger was en waar de officier en de rechter zich mateloos aan ergerden, was het feit dat de Harlinger heel veel te danken had aan de goedheid van de eigenares van de scooter.

De vrouw had de Harlinger kleding gegeven voor zijn kind en voor zijn vriendin. 'Dat is heel raar. Een mevrouw die zo goed voor je is bedank je door haar scooter te stelen', zei de rechter. De Harlinger zei dat hij 'heel veel spijt' had. Hij was destijds werkeloos en zijn vriend had gezegd dat ze misschien wel 700 euro voor de scooter konden krijgen. Achteraf dacht hij dat de diefstal wellicht meer 'een zucht naar avontuur' was.

Hij was in elk geval blij dat de politie hem en zijn maat meteen had aangehouden. 'Anders had ik het misschien wel weer gedaan'. De man had tot dan toe een blanco strafblad. 'Op deze manier rol je met stip het strafrecht in', waarschuwde de officier. Die vond het feit veel te ernstig om met een geldboete af te doen. Daar was de rechter het mee eens. Zij veroordeelde de Harlinger tot een werkstraf van 30 uur.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

10,2 °C

Meting: 02.45 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden