8 °C

Wêz Handich wint slotwedstrijd

ma 4 juni 2012, 7.56 uur

ROTTEVALLE - Zondag speelde de hoofdmacht uit Rottevalle haar laatste wedstrijd tegen Wordt Kwiek uit en in Jubbega. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog gespeculeerd over een eventueel verlies van de naaste concurrenten in de tweede klasse A. Alleen in dat bijzondere geval zou er nog kans op een beslissingswedstrijd zijn. Er moest dus gewoon gewonnen worden.

De vorige wedstrijd tegen Wordt Kwiek eindigde in een remise en Wêz Handich was gebrand om de Jubbegaasters vandaag twee punten afhandig te maken. Wêz Handich startte scherp aan de wedstrijd, Betty Jansma, Pieterroel Bouwmeester en Jacob van der Berg lieten in de eerste minuten meteen van zich horen. Helaas kon de voorsprong de eerste helft niet verder uitgebouwd worden. Wordt Kwiek toonde zich namelijk een taaie opponent, die de huid deze zondag duur probeerde te verkopen. De goed leidende arbiter Jan van der Veen had de wedstrijd prima onder controle en floot op 8-10 voor het rustsignaal.

Het eerste aanvalsvak had weinig moeite om tot scoren te komen, waarbij ze wel teveel overtredingen en fouten in de korfzone maakten. Het tweede aanvalsvak had deze middag goed de controle in de verdediging, maar kon weer niet snel genoeg de korf vinden. Met Myrthe Heres op de plek van de geblesseerde Anna de Vries, werden veel mooie combinaties gemaakt, maar deze leidden niet elke keer tot een doelpunt. In het andere vak schoten Betty Jansma en Pieterroel Bouwmeester met scherp. De wedstrijd verliep sportief en beide ploegen lieten elkaar korfballen.

Het wedstrijdbeeld was de tweede helft niet echt anders, sterker nog: beide ploegen wisten exact hetzelfde aantal doelpunten te maken in de tweede helft als in de eerste. Jacob van der Berg mocht met een strafworp de eindstand op 16-20 bepalen.

Net voor het eindsignaal werd Berber van der Kooij ingezet voor de naar LDODK verhuizende Betty Jansma Deze publiekswissel werd met applaus en bloemen opgeleukt en na afloop werd hieraan op It Hagehiem tijdens de seizoensafsluiting ook nog de nodige aandacht geschonken.

Vitesse en OWK wonnen beiden en mogen in een beslissingwedstrijd uit gaan maken wie promoveert naar de eerste klasse.