Account
Logo
Zoeken
9.4 °C
Foto: Geert Huisman |  Regisseur Dirk Bruinsma met een kaart waarop de locatie staat aangegeven waar het theaterstuk opgevoerd zal worden

Hebeca trakteert op vodka en augurken

za 2 juni 2012, 21.11 uur

JISTRUM - In de Hebeca-boerderij aan de Meren in Jistrum werd zaterdag de perspresentatie gehouden voor het openluchtspektakel Hebeca dat in september in première gaat. Hebeca wordt hét theaterstuk van dit jaar in Friesland. Tijdens de presentatie klonk werk van Russische muzikanten en de vodka stond koud met daarbij een grote voorraad augurken.

Topacteurs als Peter Tuinman, Hilly Harms, Tet Rozendal, Miranda Werkman, Dirk Geerdink en Popke van der Zee doen mee. Tijdens het stuk wordt verder live muziek van onder andere Strawinski ten gehore gebracht door Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum. Deze combinatie alleen al is uniek.

Terwijl er in Europa momenteel een financiële crisis heerst, is het theaterstuk Hebeca een verhaal dat hierop eigenlijk naadloos aansluit. De bewoners van Hebeca leven namelijk een rustig bestaan zonder behoefte aan vooruitgang totdat Viktor Vodka terugkeert naar zijn geboortedorp. Hij opent een vodkastokerij waar de dorpelingen kunnen gaan werken voor geld. Al snel krijgt het geld de macht en willen de inwoners van Hebeca meer en meer en meer. Het is de vraag of deze hebzucht zal leiding tot een catastrofe (of niet)...

Tijdens de perspresentatie werd tevens maquette getoond van het decor dat 15 meter breed is en 6 meter hoog. Het decor zal gebouwd worden in de weilanden aan het Bergumermeer bij Jistrum. De foto's van de maquette zijn te zien in het fotonieuws.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal