Account
Logo
Zoeken
5.6 °C
© Jochem Wiersma

Operatie-unit gearriveerd in Dokkum

wo 23 mei 2012, 2.40 uur

DOKKUM - Compleet ingerichte operatie-units zijn dinsdagnacht per groot transport aangekomen bij ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. De units van vijf meter breed en veertien meter lang konden maar net over de weg vervoerd worden naar Dokkum. Onderweg moesten diverse verkeersborden en paaltjes worden verwijderd.

Bij de rotonde bij Broeksterwâld ging het echter mis met de laatste vrachtwagencombinatie. Precies op de rotonde knapte een hydrauliekleiding, waardoor de oplegger onbestuurbaar werd en op de rotonde niet verder kon. De andere vier units zijn met vertraging doorgereden naar Dokkum, waar ze rond 2.30 uur aankwamen.

Het transport startte vanuit Lelystad en via Utrecht ging het naar Dokkum. De units zullen woensdagmorgen met een grote kraan geplaatst worden naast de andere units die reeds klaar stonden.

De tijdelijke operatiekamers zijn nodig omdat de bestaande operatiekamers zijn verouderd. De oude operatiekamers vragen veel onderhoud en bieden onvoldoende mogelijkheden voor een adequate planning. De tijdelijke operatieafdeling blijft ongeveer twee jaar staan, of net zolang als nodig is om intern een nieuwe operatieafdeling te bouwen. Nadat de nieuwbouw klaar is, worden de tijdelijke units weer van het ziekenhuisterrein verwijderd. De OK's worden compleet ingericht en zijn uitstekend te gebruiken voor alle type laagcomplexe operaties die De Sionsberg uitvoert, waaronder implantaties.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie