Account
Logo
Zoeken
9.5 °C
Onzichtbaarziek bij laatste 7 bikkels
© WâldNet |  Tineke Veenstra(L) en Marloes Oosterom van Onzichtbaarziek.nl

Onzichtbaarziek bij laatste 7 bikkels

vr 13 april 2012, 20.12 uur

DROGEHAM -

Tineke Veenstra uit Drogeham behoort met haar site www.onzichtbaarziek.nl tot de laatste zeven bikkels. Een bikkel is een persoon, die ondanks een ziekte of een beperking toch zijn of haar droom probeert te verwezenlijken. Bij Tineke, die lijdt aan ITP en Sjögren, is dat de site onzichtbaarziek.nl. De Bart Foundation heeft daarvoor een competitie, en Tineke stond in de finale en mocht op 11 april een presentatie geven op het BNN-kantoor in Hilversum.

In de loop van de week kreeg Tineke de uitslag en ze bleek bij de laatste zeven bikkels te zitten. Deze 7 krijgen een jaar lang ondersteuning van de Bart Foundation of van een mentor bedrijf. Ook zullen zij ondersteund worden door een startkapitaal. Op 21 mei worden de 7 bikkels bekend gemaakt aan Nederland op het Barts Bikkel gala in studio 21 in Hilversum. Vanaf 1 juni zullen zij een jaar lang ondersteuning krijgen!

Tineke zelf over het hele gebeuren:

”Twee jaar terug volgde ik JZHMH en zag de jaarlijkse laatste uitzending over de Bart Foundation. Daar werden twee meisjes in gepresenteerd. Eentje die een magazine wilde starten en eentje die een campagne wilde beginnen. Ik vond dat zo bijzonder. Ondanks hun beperking hadden ze een plan en werden ze ondersteund door de Bart Foundation. Vorig jaar heb ik deze jaarlijkse aflevering opnieuw gekeken en was opnieuw geïnspireerd. Ik bekeek de website van de Bart Foundation regelmatig en volgde het nieuws rondom de bikkels. Bijzonder om te zien hoe mensen die net als ik een ziekte/beperking hebben toch hun droom realiseren.

Inmiddels was ik zelf al ruim een jaar bezig met het opzetten van een website voor mensen met een (onzichtbare) ziekte/beperking. Ik wilde graag en website realiseren die mensen kon helpen door de informatie die erop zou komen te staan. Ik wilde graag persoonlijke verhalen van mensen met een ziekte/beperking, een forum zodat mensen met elkaar kunnen praten maar ook nuttige links over werken, studeren, relaties, op vakantie, sex etc. met een ziekte/beperking.

Vanwege mijn beperkte energie kostte het me veel tijd om de website online te krijgen. Ik werkte ongeveer 2 tot 4 uurtjes per week aan de website maar na een jaar werden deze uurtjes beloond. De website kwam in juli 2011 officieel online. Meteen bleek het initiatief aan te slaan en kwam er veel respons op de site. Een heleboel emails kwamen binnen en ook de bezoekersaantallen bleven stijgen. Ook melden zich vrijwilligers die het een goed initiatief vonden en mij wilden helpen. Heel erg fijn, want met 2 - 4 uurtjes per week kun je een goed draaiende website niet in je eentje runnen.

Steeds meer mensen adviseerden me om te kijken of we de website groter konden laten maken door sponsoren en/of ondersteuning. Ik dacht meteen aan de Bart Foundation. Het was inmiddels november 2011. Ik besprak het met mijn team leden (inmiddels 8 personen) en die vonden het ook een goed idee. Uiteindelijk stuurde ik mijn plan eind februari naar de Bart Foundation. Op 22 maart kregen ik het eerste telefoontje dat ik naar de tweede ronde was en op 5 april bleek ik zelfs in de finale te staan en werd ik uitgenodigd om op 11 april een presentatie te komen geven in Hilversum op het kantoor van BNN. Samen met 11 anderen finalisten. De uitslag van deze finale zou volgen op donderdag 12 april. Van de 12 finalisten zouden er 7 daadwerkelijke "bikkels" overblijven.

Ik gaf op woensdag een presentatie over onzichtbaarziek.nl en bleek op donderdag bij de laatste 7 daadwerkelijke bikkels te horen. Deze 7 krijgen een jaar lang ondersteuning van de Bart Foundation of van een mentor bedrijf. Ook zullen zij ondersteund worden door een startkapitaal. Op 21 mei worden de 7 bikkels bekend gemaakt aan Nederland op het Barts Bikkel gala in studio 21 in Hilversum. Vanaf 1 juni zullen zij een jaar lang ondersteuning krijgen!“

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
29.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
21.3%
Geen mening  
22.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog